Зима

Зима
Пролет

3 май 2016 г.

Кой разпореди този цирков арест?

Няма как да се крадат пари от Фонда за лечение на деца в чужбина, защото той е второстепенен бюджетен разпоредител и здравното министерство решава всичко.
 
Около това мнение се обединиха бащи на деца, които са получили помощ от фонда след показната операция на ГДБОП на 20 април във фонда, при която бяха арестувани осем души, сред които и тогавашния шеф Павел Александров.

Христо Попов, чието дете е претърпяло трансплантация в Италия обясни, че решението на фонда за отпускане на парите за сина му е взето много бързо и прозрачно.

"За пет седмици стана всичко, но през последната година беше осъществяван всякакъв натиск върху хората във фонда", коментира той пред bTV.

Карл Бец, баща на малчуган, също получил помощ от фонда, добави, че явно сега целта е една работеща система в България да спре да работи.

Григор Малинов обаче още чака решение на фонда за продължаващо лечение на дъщеря си.

"Досега също не сме имали проблеми и искам да призова Петър Москов да върне старото ръководство, за да се оправят нещата", каза той.

Според всички тях явно целта е да се пренасочват децата в български болници, където лечението им няма да е ефективно поради липса на опит и на специалисти.

"Искам да видя в лицето прокурора, който разпореди точно на 20 април, в деня, когато общественият съвет на фонда трябваше да вземе решения, този цирков арест. Искам и да знам кой е и главният шивач, който разпореди тази ювелирна показна акция", обобщи Малинов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар