Зима

Зима
Пролет

31 май 2016 г.

Светльо Витков: Всяко решение в СОС трябва да бъде поименно

"Всичко е пито-платено, решението е прието. Съмнявам се, че ще има намаляване на цената на билета в градския транспорт в София."


Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ общинският съветник и лидер на "Глас Народен" Светльо Витков по повод протеста срещу увеличението на цената на билета в столицата.

По думите му няма инвестиционен план и не е ясно къде ще отидат парите от увеличението. "Силовите методи не са най-доброто решение. Всяко подобно решение трябва да мине преди това през обществен дебат", посочи Витков.

Той подчерта, че всяко едно решение на Столичния общински съвет (СОС) трябва да бъде издържано и финансово обосновано. 


"А в случая решението е политическо и за всяко такова решение трябва да се носи политическа отговорност. Политическите решения се случват често в СОС, въпреки че ГЕРБ нямат мнозинство. Решенията, които излизат, нямат лице. Смятам, че всяко решение трябва да бъде поименно, за да се знае кой как гласува", заяви общинският съветник.

"Ще продължим да настояваме да разберем какво се случва в Центъра за градска мобилност, тъй като в момента не разполагаме с такава информация", категоричен е Светльо Витков.

Попитан как ще гласува на референдума в частта за държавната субсидия за партиите, лидерът на "Глас народен" посочи, че според него, ако няма такава субсидия, малките политически сили имат няколко варианта - да търсят пари за избори и да отидат при олигарсите, да се откажат от участие в избори или да търсят широка коалиция с риск да загубят независимостта си.

Попитан дали ще се кандидатира за президент, Светльо Витков се пошегува.


"Ако ДПС ме подкрепи отзад, ГЕРБ отстрани и БСП отляво, може и да се кандидатирам, но нека да не избързваме".
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар