Зима

Зима
Пролет

7 юни 2016 г.

Сан Икер: И на 35 притежавам същата амбиция, желание и ентусиазъм да продължавам да печеля

Вратарят и капитан на Ла Фурия Роха Икер Касияс се готви за поредния си голям форум, като за него това ще бъде пето участие на европейско първенство.

„Това, което ми харесва най-много е, че въпреки че вече съм на 35, все още притежавам същата амбиция, желание и ентусиазъм да продължавам да се боря и да печеля. Конкуренцията в отбора е нещо, което само може да ни помогне” сподели Касияс, който обаче за първи път от доста време не е сигурен в титулярното си място, заради отличната игра на Давид де Хеа.

„Де Хеа вече не е бъдещето на отбора, а силен претендент сега да бъде титуляр. Ясно е, че всички, които сме в отбора искат да играят и вярват, че могат да помогнат. Това, кой ще започне обаче, зависи единствено от треньора” допълни опитният страж на Испания.

Селекционерът Висенте дел Боске призна, че не е решил кой ще бъде титуляр, като в последните две години от дебюта на Де Хеа, Касияс е по-често на вратата, може би заради опита си. Той потвърди, че довечера в контролата срещу Грузия ще започне Де Хеа, тъй като Касияс игра срещу Южна Корея, но не е ясно кой ще бъде в 11-те за първия мач от групата срещу Чехия на 13-и юни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар