Зима

Зима
Пролет

13 юни 2016 г.

Защо е напълно нормално никога да не се ожените/омъжите

Често хората се женят заради обществения натиск, за да угодят на някого или защото така е „правилно“.

Има все повече хора, които така и не виждат смисъл в брачната институция, по една или друга причина. 


Защо? Защото бракът невинаги е крайна цел в живота им и никой не трябва да ги съди за това, че не искат да се оженят/омъжат.

А ето защо е напълно нормално да пропуснете тази стъпка в житейския си път:

1. Бракът е просто етикет

Ако искате да се ангажирате с определен човек, не е нужно да се подписвате на лист хартия или да му казвате „ДА“ в гражданското. Вие може да се посветите на една любов и на семейния живот, без никога да вдигате сватба.

2. Бракът не е гаранция за щастливо партньорство

Винаги в една връзка може нещо да се обърка, със или без брак. Хората, които наистина ви обичат, ще ви разберат, ако не искате да се жените, но сте готови да живеете без брак с партньора си. Не позволявайте близките ви да оспорват вашата позиция по този въпрос.

3. Понякога бракът е компромис

Има хора, които наистина прекарват живота с човек, когото обичат до последния си дъх, но има хора, които живеят в брак без любов години и десетилетия наред, което е един огромен компромис. Истината е много проста – когато няма брак, човек може да се измъкне от неуспешната си връзка доста по-лесно.

4. Може да не изпитвате необходимост

Има хора, които просто се чувстват добре неженени или неомъжени. Бракът е просто една институция, в която можете да изберете да вярвате или пък не, като религията. Няма нищо лошо в това да не вярвате в идеята за брака.

5. Не всички отношения преминават теста на времето.

Разводите са много по-неприятни, сложни и объркани в сравнение с разделите между партньори, които са нямали брак и са поели по различни пътища по взаимно съгласие. Когато двама души решат да сложат край на дългосрочни отношения, в които са инвестирали душата и сърцето си, юридическите главоболия им идват доста в повече.

6. В 20-те си години човек прави много грешки

Двадесетте години от живота на човек са времето, в което той все още опознава себе си и света и точно тогава му се отварят най-много нови възможности. Именно затова много бракове, сключени в тази декада, не са пълноценни и добре обмислени.

7. Повечето хора никога не намират „идеалния“


Тъжно е, но е факт, че има хора, които така и никога не срещат своята идеална половинка или сродна душа, за която да се оженят/омъжат. Има други хора, които срещат перфектния партньор в по-късна възраст след 40-те или 50-те. Така че няма смисъл да встъпвате в брак, когато не обичате истински половинката си, само защото ви е дошло време за женене.

8. Хората имат различни приоритети

Някои хора искат да бъдат щастливо женени/омъжени и това е идеята им за хубав живот. Други хора имат различни приоритети – да пътуват по света, да правят кариера, да се забавляват без да бъдат зависими и т. н.

9. Често сватбата е плод на обществен натиск

Много хора, които не си падат по брака, в крайна сметка се оказват повлияни от своите връстници, които вече са се оженили. Това е един обществен натиск да се следва определен път в житейски план. Няма смисъл да бързате с брака от страх да не изостанете от всички останали.

10. Бракът е сродяване с една цяла фамилия


Много е важно да харесвате семейството на партньора си, ако ще се жените/омъжвате за него. Бракът е сродяване на фамилии и често, ако роднините не се харесват помежду си (свекърви, снахи, тъщи, зетьове и др.), това се отразява на отношенията на съпрузите. Ако една двойка живее без брак, не е нужно да участва твърде активно в семейните връзки – така е справедливо.



Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар