Зима

Зима
Пролет

12 юли 2016 г.

След ГЕРБ е асфалт

Просто пак онази България, при която партията е задушила държавата и властта се държи от лоялните...
 
Изписаното с бяла боя ПП „ГЕРБ“ на прясноасфалтиран път в лудогорското село Подайва не означава, че ГЕРБ вече надписват всяко държавно дело, сторено с парите на данъкоплатците. 

Това е… ами нещо като „И ние бехме тук“, нали се сещате. Не е като „посланието“ на Джизъса на Колизеума, но си е печат (с блажна боя).

Герберите май не са били наясно, че ГЕРБ е абревиатура и кавичките са излишни. Но кой ти гледа.

За ремонта на 27-километровата отсечка Подайва-Самуил правителството отпусна 4.3 млн. лева. Още през март местна делегация, съставена от управници и партийни деятели, е била „на кафе“, „в непринудена обстановка“ при „първия човек на Република България“, както пише местният „Форум24“ за Бойко Борисов.

Според изданието, поставен бил въпросът за водохранилището по пътя към Иван Шишманово, известен сред населението като „Кара гьолджюк“. Премиерът сподели, че не може да отдели държавни пари, но с лични средства ще направи всичко каквото трябва, пише сайтът.

Това някакъв нов вид етатизъм ли е – или просто пак онази България, при която партията е задушила държавата и властта се държи от лоялните, не от компетентните.

Наскоро колега си спомняше изумен за кабинета на Никола Казаков, шеф на Държавната агенция за бежанците (ДАБ), вече бивш. В кабинета му имало скъпа уредба и мебели, а на стената портрет на Първия – Бойко Борисов. Ако сменим портрета на Борисов с този на Живков, всичко ще е като отпреди 10 ноември 1989 г.

„Герберите от Исперихско останаха впечатлени от задушевната и приятелска обстановка, която цареше при премиера“. Според кмета на Свещари Пламен Патриков „не само си изляхме душата, но г-н Борисов задели лични средства за нашия край, за което искрено му благодарим“.

Ама какви лични средства, бе? Според „телевизията на народа“ – Kanal 3, премиерът Бойко Борисов е с най-малко спестявания от министрите в кабинета – „има скромните 29 300 лева налични спестовни средства от заплата“.

Та колко лични средства е заделил Борисов за Кара гьолджюк? Да не забравите да надпишете с блажна боя: Първия беше тук.

 Бойко Борисов и делегацията от Свещари

Никола Божков, Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар