Зима

Зима
Пролет

12 юли 2016 г.

Доналд Тръмп: Аз съм кандидатът на законността и реда

"Трябва да поддържаме законността и реда на възможно най-високото ниво. В противен случай ще престанем да имаме страна"
 
Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп се провъзгласи за "кандидата на законността и реда". 

Той направи това в реч, непосредствено след стрелбите в САЩ от миналата седмица предаде ДПА.

"Трябва да поддържаме законността и реда на възможно най-високото ниво. В противен случай ще престанем да имаме страна", каза Тръмп в реч, посветена на проблемите на ветераните, във Вирджиния Бийч, щата Вирджиния. "Аз съм кандидатът на законността и реда", настоя той.

Нападението в Далас беше нападение срещу страната, заяви той. Петимата полицаи бяха застреляни от санйперист в края на протестно шествие срещу убийствата от полицаи на афроамериканци.

"Цялата ни нация скърби и ще продължи да скърби още дълго, но също така виждаме и как все повече се увеличават заплахите срещу нашата полиция и как значително нараства броят на убитите нейни служители при изпълнение на служебните им задължения", заяви Тръмп.

Той посочи, че трябва да се сложи край на подобни действия и добави, че следващият президент ще има за задача "отново да направи Америка сигурна", включително централните части на градовете, където насилието е най-голямо и където има най-голяма необходимост от полицията.

Тръмп, който се очаква да бъде номиниран за кандидата на Републиканската партия за президент на националния й конгрес, разкритикува Хилари Клинтън, най-вероятната номинация на Демократическата партия за поста, като заяви, че е "слаба, неефективна и подстрекателка".

Последният скандал около имейл кореспонденцията й като държавен секретар на САЩ, показва, че тя или е лъжкиня, или е изключително некомпетентна, заяви той. "Според мен вероятно е и двете", каза Тръмп.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар