Зима

Зима
Пролет

10 август 2016 г.

Татяна Дончева: Ген. Радев е кандидатура на оръжейно лоби, което ще плаща сметките на БСП

"Това е един продаден мач на ГЕРБ. Станало е ясно много преди мачът да започне, че ръководството на БСП не желае да печели изборите."
 
"Ген. Румен Радев е кандидатура на оръжейно лоби, което трябва да плати сметките на БСП. 

Това зави лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева пред Нова тв.

"Ген. Радев е кандидатура на бизнес-кръг, който трябва да уреди сметките на БСП в момента. Има сметки за плащане. В Габровския регион няма военна нагласа. Там военните са чуждо тяло. Дори Михо Михов бе посрещнат и изпратен враждебно. Сега изведнъж шефът на Военновъздушните сили се яви номиниран от 4-те общини, ръководени от Кирил Добрев. Там никой не знае кой командва войските. 


Ръководството на БСП нищо ново не е научило, нищо старо не е забравило. Това е един продаден мач на ГЕРБ. Станало е ясно много преди мачът да започне, че ръководството на БСП не желае да печели изборите. В БСП има тежки противоречия. Цялата тази номинация е една голяма клоунада. Проблемът е кой какво иска, какво пробутва и защо. "Движение 21" не иска да участва това. Тази работа с тази демократична номинация е една много отдавна утвърдена система, в която орготделът на "Позитано" разпространява определени номинации. Има си бизнес-кръг, който ще плати сметките, който е свързан с оръжейното лоби", каза Дончева.

И допълни, че АБВ, които вече се изказаха положително за ген. Радев, също са свързани с това оръжейно лоби.

Тя определи твърденията, че ще се кандидатира за президент като "опорни точки на Илияна Йотова". Според Дончева никой, който е минал през тежка мажоритарна кампания, не се натиска да влиза сега. Тя самата също не се натискала.

"Натискат се хора, на които цялата им политическа кариера мина на буксир от разни благодетели и покровители", каза Дончева.

Тя повтори, че "Движение" 21 се е отказало от преговорите с БСП, защото те са създавали театрално впечатление. Според нея ръководството на социалистите е предвидило за другите формации странна роля, която дори не е поддържаща.


"Ние не сме хамсии, които лесно ще бъдат хванати на въдица за всякакви цели", заяви лидерката.

Според нея БСП е отложила пленума си, заради скандал на заседанието на Изпълнителното бюро, защото две лобита налагат различни кандидати и има тежки противоречия. Дончева смята, че членската маса на партията е объркана. Тя прогнозира, че настоящото ръководство на БСП, което според нея е "средно аритметично на различни лобита" ще изкара 6 месеца и след това ще има нов конгрес. 


Татяна Дончева смята, че е много вероятно Бойко Борисов да е кандидатът на ГЕРБ. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар