Зима

Зима
Пролет

4 септември 2016 г.

Ела, Ветко, изяж ме

Едно от лицата на българския туристически бранш демонстрира нагледно как не носи на критика

Една смешно-тъжна история от първо лице за полупровалена ол инклузив почивка в черноморския комплекс "Елените" мина тази седмица като горски пожар през българските медии. 


Тя вероятно щеше да остане незабелязана, ако главен герой в нея не беше маститият пловдивски предприемач Ветко Арабаджиев (на снимката). През последните месеци той дефилира в публичното пространство най-вече със свои скандални действия – изкореняването на японските вишни пред столичния хотел "Маринела", известен повече като Японския, или пък надстрояването му въпреки всички опити на държавата да спре това.

"Всяка детска приказка започва с един лош Кумчо Вълчо. Нашата започна с един Вълчо, ама Арабаджиев, по-известен като Ветко", започва историята в блога на Мария Пеева, подвизаваща се с творческия псевдоним Mama Ninja (виж тук). 


По-нататък историята продължава със саркастичен разказ за типичните перипетии на българския летовник, сблъскал се с класическия черноморски бизнесмодел "ден година храни". 

Следват цветисти описания на ситуации с кошмарна логистика, допълнителни такси за всичко, балкантуристко обслужване, безвкусна храна (или липса на такава), източен алкохол от дамаджани на западни цени, Филип Киркоров, Ала Пугачова, тръбна мебел от 90-те и смяна на чаршафите веднъж седмично...

Историята вероятно щеше да приключи с повече смях и по-малко сълзи, ако не беше продължението. "Току-що получих интересно обаждане от адвокатката на г-н Арабаджиев. Обясни ми, че възнамерява да заведе дело срещу мен, ако не сваля статията "Как Вълчо изяде ол инклузива", обяви малко по-късно блогърката. И добавя: "Предложих им да напишат опровержение, което на драго сърце ще публикувам, но тя отказа. И така, мама Нинджа отива на съд. И да не ме забравите в Сливенския затвор :)))) Очаквам поне по три шоколада седмично!"

Резултатът от нескопосания опит за PR от страна на Ветко Арабаджиев беше, че репортажът на Mama Ninja бе вирусно разпространен през Facebook, а впоследствие попадна и в няколко медии. "Блогърка стана обект на заплахи от страна на адвокат на известния хотелиер Ветко Арабаджиев, след като публикува репортаж от не особено приятната си почивка в комплекса на бизнесмена – "Елените", пише Mediapool.bg. Идентично заглавие се появява и в e-vestnik. Онлайн медиата потвърждава отзивите на българската блогърка с ревюта на потребители, организирали почивка на "Елените" през световноизвестната резервационна система booking.com.

След като не успя да запуши недоволните онлайн-гласове, отделът за връзки с обществеността на семейство Арабаджиеви приложи традиционния български подход със скрита рекламна публикация, прославяща техния курорт. "Ваканционно селище "Елените" вероятно може да се нарече едно от най-приятните места по българското Черноморие", пише интернет изданието на "24 часа". И продължава в същия дух: "Зелено. Много зелено! Това е първото впечатление на гостите на комплекса още при влизането им и то остава като приятен спомен от цялата почивка." 


Междувременно през вестници като "Телеграф" започна и кампания срещу гръцкото море със заглавия като "Гърците вече ни броят питиетата".

В същото време Ветко Арабаджиев се е забавлявал на едно далеч по-зелено място - "на грандиозен купон в тузарския бар Stefano Forever в Сен Тропе", твърди жълтият сайт blitz.bg. 


И то под звуците на Азис на живо...

Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар