Зима

Зима
Пролет

25 септември 2016 г.

Ало, Либия, Сирия и Ирак – говори радио София

Сервират ни се поредни смешки в неподправени дрешки от участие на нашия министър-председател Б.Б. на среща на ЕС.
 
Този път в „мини" такава. За миграцията по т. нар. Балкански маршрут - във Виена на 24 септември.

Все пак това си е европейски форум, макар и в по-различен формат. Б.Б. обаче не пропусна за пореден път да се направи на интересен. Като заплаши с бомбардировки Либия, Сирия и Ирак. Щял да им изпрати нашите изтребители, ако немедлено не „озаптят" мигрантите. В интерес на истината - все още се колебаел и не бил го направил. Плюс куп други „откровения" по тема, включително по отношение на проблематичната ни югоизточната съседка. Както и за охраната на границата с нея.

Незабавно следва поредния смях на поразия. За съжаление, сервира ни се веднага след Деня на независимостта. За да ни вгорчи (или обратното - услади) празника.

Понеже никой вече не може да отрече неподправеното чувство за ежедневна, ежечасна излагация на сегашния наш премиер. На това чисто наше, българско отроче - Б.Б. Макар че има цяла кохорта следовници. Плюс съгледвачи, обикновени гледачки и гадателки, всякакви лакеи и шутове; и т.н. и т.н. Да не би случайно да остане „only", или „аlone". Екстраполирано на български - да не се изпусне и напишка на сън.

Дано Б.Б. още известно време се задържи на власт. Иначе страшно много ще ни липсва. Като ланшния сняг. Понеже винаги ги лови снежинките още във въздуха. Безпощаден е. Encore une fois.

Както сега се напънал да лови в небето над София всякакви идващи от Запад самолети с връщани ни мигранти. И да вдига във въздуха цялата наша бойна авиация. Нали го виждате - как гледа заплашително.

А на границата с Турция, щял да командирова вътрешната си министърка. Лично тя да спира решително мигрантите. Ако се наложи - и с голи гърди. 


Все пак правозащитният орган трябва да е самопожертвователен и всеотдаен. От където и да го погледнеш. Без значение на род и пол.
 
 Георги Димов, ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар