Зима

Зима
Пролет

12 септември 2016 г.

Шест копродукции с българско участие на кинофестивала „Златна роза”

В състезателната програма на 34-отото издание са включени общо 11 пълнометражни и 6 късометражни филма
 
Шест копродукции с миноритарно българско участие ще видят зрителите на “Златна роза” 2016 г. от 19 до 25 септември във Варна. 

Две от тях са в конкурсната програма, а останалите в програмата „Открити хоризонти”.

Холандското предложение за миналогодишните награди Оскар за чуждоезичен филм – “Райската стая” (Холандия, Швеция, България) е с Анжела Недялкова в главната роля и разказва за шестима души, които се срещат и взаимно променят живота си.

В “Лабиринти на любовта” (Русия, България) на режисьора Владимир Щерянов участва красивата Яна Маринова. Петте самостоятелни новели разказват за взаимоотношенията на хората в съвременния технологичен свят.

Останалите четири копродукции са „Смрадлива приказка”/Сърбия, България/, „Лазар”/Македония, България, Хърватия”/, „Банат”/Италия, България, Македония, Румъния/ и военният филм „Кербала”/ Полша, България/.

В състезателната програма на 34-отото издание са включени общо 11 пълнометражни и 6 късометражни филма. Публиката очаква с интерес „Слава” –вторият филм на Кристина Грозева и Петър Вълчанов, чиито дебют „Урок” спечели множество награди и беше оценен от критиката като най-успешният нов български проект, съобщава "Труд".

По време на фестивала ще се състои премиера на „Безбог” - пълнометражният дебют на Ралица Петрова. Зрителите ще видят „Маймуна”, новият филм на Димитър Коцев-Шошо, който спечели наградата на публиката на София Филм Фест. 


„Прокуророрът, защитникът, бащата и неговият син” е новият филм на режисьорката на „Писмо зо Америка”Иглика Трифонова. Музиката е на Теодосий Спасов, а в една от ролите играе Ованес Торосян. 

Конкурсната програма ще представи още и „Спомен за страха” на Иван Павлов с Ивайло Христов в главната роля.

Късометражните филми, осъществени с държавна подкрепа, са дебютите „Бръмбазък”, „Куче” на Владимир Петев и „Дрехи” на Веселин Бойдев.

На 34-ия фестивал „Златна роза” ще бъдат връчени две статуетки от масивен патиран бронз с тегло 2.185 г с постамент от полиран черен мрамор. Авторските пластики са на Вежди Рашидов и се връчват от 1994 г. насам.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар