Зима

Зима
Пролет

19 октомври 2016 г.

Българската капиталистическа партия пак ще я млатят като маче о дирек!

Едно прасе-касичка вече се хили самодоволно от първия ред на предизборната  кампания на Радев...
 
Да си поговорим за БКП – Българската капиталистическа партия, нарекла себе си БСП, за да не изгуби и малката част от трудовия електорат в редиците си. 

Под „трудов” разбирайте настоящи и бивши третостепенни чиновници - на местно и национално равнище. Дори да имат тук-таме  черноработници в списъците си, ще ги видите встрани на площадите на предизборните срещи, за да не вмиришат на лук и вкиснало сборът на социалистите с маркови дрешки, ухаещи на парфюми за стотици долари.
 

БСП е партията на богатите,  с най-много приватизатори-капиталисти на глава от населението: от лични по-лични, умни и красиви, брутално нахални, убедени че държавата им е дадена за вечно ползване още от времето на великите ханове.

Ако погледнете снимките от публичните им изяви, ще видите нагледно и какво значи принципа на уседналост в йерархията на партията: едни и същи лица, олигарх до соросоид, обучавани на Изток и Запад политици, и лидер, чието чедо учи във вражеска капиталистическа Америка, и няма намерение да си идва и да работи за връщане на оня социализъм. Мама няма да му позволи, защото и мама не иска оня социализъм, но лъже електората си, че копнее да се реди за банани заедно с плебса.

Червените капиталисти са тарикати. Направиха си дворцов преврат и си назначиха опозицията, за да не ги изненада народа и сам да ги изрине от историята като ненужен отпадък. След това създадоха групировките и банковите пирамиди, приватизираха заводи, въпреки че не правеха разлика между чук и тесла. После си осигуриха излаз към Западни фирми и институции, и заживяха като чорбаджии-изедници ново поколение. Сега обещават да върнат държавата на хората, но налапат ли  кокала, получават амнезия за хората.

Днес господа другарите са на старта на нова битка – ще щурмуват бастиона на президентството. Този път с „България, която обичаме” и с генерал-пилот, с неизвестен все още политически заряд. А Корнелия Нинова не бърза да го вкара в телевизионните дебати. Не го пусна на диспут с Цецка Цачева, и докато е възможно, ще го крие от милионите зрители пред телевизора. Не се връзвайте на обяснението, че е имал насрочена среща с петима избиратели в някое село край границата. Или е слаб в словесните двубои, или е объркан от многото инструкции на червените тренери,  или се готвят да приложат номера на Първанов. Той стана президент като не се яви на важен дебат и остави Бонев и Стоянов да се ощавят взаимно. Но би било проява на болен оптимизъм да си вярваш, че може за втори път да извадиш от същата каца пресен мед.

Лидерката на капиталистическата соц партия очевидно ще приложи и друга изпитана партийна метода – помощ  от приятел-олигарх. Едно прасе-касичка вече се хили самодоволно от първия ред на предизборната  кампания на Радев. Олигархът, който в друга държава щеше да лежи в затвора, днес седи рамо до рамо с кандидата и вицето му - съюзничката на Сорос в ЕП Илияна Йотова.

Стар филм. Мирис на загуба под ноемврийския листопад. Загуба от България, която обичат! Толкова обичат, че я унищожиха от любовта си към… властта и парите!

Дори Радев да стигне до втори тур, ще бъде заради грешките на противниците му, а не заради гениалната тактика  и острите зъби на нашата Клара Оцеткин.  Както и да се развие състезанието,  пилотът на обичливите  социалисти ще бъде подложен на политическо тричане на балотажа. След това е съмнително дали ще може да вдига самолета.

Дори Каракачанов може да го бие като маче о дирек, ако се усети и спре да плаши избирателите с връщане на казармата.

А Цецка Цачева? Цецка Цачева няма ядове – цялата червена опозиция работи за нейната победа.


 Между редовете.сом

Няма коментари:

Публикуване на коментар