Зима

Зима
Пролет

23 ноември 2016 г.

Патриотите готови да вземат мандата

Красимир Каракачанов: ГЕРБ и БСП са готови да потопят страната в криза, за да си начешат личното его
 
Лидерите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов обявиха, че формацията им е готова да поеме мандата за съставяне на ново правителство в рамките на 43-ия парламент, стига обаче той да им бъде връчен от държавния глава.

Новината дойде след поредната среща на президента Росен Плевнелиев от консултациите, които той води с парламентарно представените политически формации, в опит да извади страната от политическата криза след хвърлената оставка от премиера Бойко Борисов.

"Президентът е единственият отговорен политик, който не желае криза и нови избори, не желае служебни правителства и хвърляне на страната в безвремие - между 6 месеца и една година. Изразихме нашата позиция - до тази криза се стигна заради безотговорното поведение на министър-председателя, който демонстрира Наполеонов комплекс и постави цялата страна пред изпитания", заяви Валери Симеонов.

Той бе категоричен, че кризата е изкуствено създадена, но заради желанието за еднолична власт се е стигнало до тази криза.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди думите на Симеонов, че от ПФ имат готовност да съставят правителство.

"Да, готови сме. Имаме най-голям ръст и имаме партиен интерес изборите да са утре. Но ние разсъждаваме по-отговорно от ГЕРБ и БСП, които са готови да потопят страната в криза, за да си начешат личното его", коментира воеводата.

Той добави, че след 22 януари новият президент Румен Радев ще насрочи предсрочни избори, които не могат да бъдат не по-рано от края на март.

"На кого е необходимо 6 месеца безвремие?", попита Каракачанов и упрекна ГЕРБ, че са хвърлили страната в криза, вместо честно да си признаят грешките и да продължат да управляват, съобщава Dnes.bg.

Илюзорна обаче изглежда възможността за съставянето на нов кабинет в този парламент.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за пореден път отхвърли възможността част от депутатите на ГЕРБ да подкрепят нов кабинет, макар и те да не участват в него.

"Няма как другите формации да подкрепят ПФ за нов кабинет", настоя той, визирайки и позицията на БСП, които вече обявиха, че ако Росен Плевнелиев им връчи мандат, го връщат веднага, защото искат предсрочни избори.

Държавният глава вече се срещна с представители на ГЕРБ, БСП, ДПС и Реформаторския блок, като никой от тях не се ангажира да участва в съставяне на правителство в рамките на този парламент.



Няма коментари:

Публикуване на коментар