Зима

Зима
Пролет

17 декември 2016 г.

К. Нинова: От първа сила в държавата, ГЕРБ стигна до резервна гума на Реформаторския блок

"Защо отново стои на дневен ред съставяне на правителство в рамките на този парламент, за власт и пари. Кой ще плати цената? Народът ни."

"От степен първа сила в държавата и еднолично властване, ГЕРБ стигна до резервна гума на Реформаторския блок."

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на БС. С едноминутно мълчание в памет на загиналите при инцидента в Хитрино започна заседанието на пленума на социалистите, съобщава "Фокус".

По думите ѝ в Европейската народна партия (ЕНП) искат ГЕРБ да останат на власт. „Срещу какво обаче, каква беше цената за това в Брюксел вчера?“, попита Нинова и отговори, че това е послушание.

„Срещу предаване на националния интерес г-н Борисов безпрекословно се съгласи отново да бъдат удължени санкциите срещу Русия“, каза лидерът на БСП и изброи още продължаването на сегашната политика за бежанците. Според нея ако се състави това правителство, то няма да е по волята на българския народ, който е казал „Не“ на ГЕРБ и Бойко Борисов, а ще е по волята на чужди господари.

„То е обречено още преди да бъде създадено. Такова правителство не може да има дълъг живот. Ние продължаваме по пътя, който сме си начертали“, заяви Корнелия Нинова.

Тя отчете, че победата на Румен Радев и Илияна Йотова на президентските избори е била вот за техните качества, за силата на БСП, но и вот антистатуквото и антиправителството. „Това беше и първа загуба за ГЕРБ и то съкрушителна“, подчерта Нинова и обърна внимание, че това е поставило предизвикателство за реакция от всички политически лидери и национална отговорност, последователност и морал.

За премиера в оставка Бойко Борисов Нинова посочи: „Този последователен политик, нито подаде оставка на първи тур, нито иска да излиза от управлението и забрави изобщо за ВНС“, коментира Нинова. Според нея моралът в ГЕРБ е дефицит и идва време за пазарлък.

„Идва време и за въпроси. Защо отново стои на дневен ред съставяне на правителство в рамките на този парламент, за власт и пари. Кой ще плати цената? Народът ни. Кой губи от това? – България. Защо? За власт и пари. Как така само преди една седмица увеличението на пенсиите, което беше предложено от ПФ и подкрепено от БСП, като наша последователна и трайна политика беше див популизъм, който ще съсипе държавата, а днес това вече е възможно. Когато става въпрос за грижа за възрастните хора това е див популизъм, а за власт на всяка цена е възможно“, продължи Корнелия Нинова.

„ГЕРБ заявиха, че целта на новото правителство е да продължат започнатото, а то е 16 млрд. дълг, отпечатъци в болници, корупция с ваксини за деца, далавери в армията, продадена България с кандидатура на Кристалина Георгиева, завишени цени за храна на деца в училище, бронирани джипове“, изтъкна лидерът на БСП. 


Тя посочи още повишаването на винетките и акцизите, данък уикенд. Корнелия Нинова добави, че това е правителство, което ще продължи да гарантира домове на бежанци. 

„Заради всичко това народът ги изгони през вратата, сега се опитват да влязат обратно през прозореца. Уж това се прави, за да се отговори на референдума и да се въведе мажоритарния вот“, заключи Корнелия Нинова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар