Зима

Зима
Пролет

7 декември 2016 г.

Нинова не взе мандата за БСП

Росен Плевнелиев: Продължаваме нататък, надявам се от третия опит да се намери решение

Корнелия Нинова премиер? Да, можеше да бъде, но не пожела, защото БСП върна мандата за съставяне на правителство, както се и закани.

Очаквано и БСП след ГЕРБ върна мандата за съставяне на правителство, който получи днес от президента Росен Плевнелиев на "Дондуков 2".

Тази заявка социалистите направиха още, когато премиерът Бойко Борисов подаде оставка след загубата на президентските избори. Те поеха категоричен курс към предсрочни избори, като според тях най-подходящата дата за това е 26 март.

Днес соцлидерката Корнелия Нинова отиде в президентство, съпроводена от ръководството на парламентарната си група. След като получи мандата от държавния глава, тя обяви, че БСП има кандидат за премиер, даде му папка, от която Плевнелиев прочете, че именно тя е номинацията на червените за министър-председател. След това обаче набързо червената шефка обяви, че няма да се възползва от възможността да предложи състав на кабинет, съобщава Dnes.bg.

"Добре, продължаваме нататък, надявам се от третия опит да се намери решение", обяви президентът.

Той многократно вече заяви, че в името на стабилността най-добре би било да се намери вариант, при който да се формира нов кабинет в рамките на настоящия парламент, за да се избегнат предсрочните избори.

Дали това ще се случи наистина предстои да разберем, защото въпреки заявката на реформаторите, че са готови да поемат властта, още не е ясно дали ГЕРБ ще застане зад тях.



Няма коментари:

Публикуване на коментар