Зима

Зима
Пролет

6 декември 2016 г.

Стоян Мирчев: Борисов разиграва театър – уж е в оставка, а реално си управлява

"Ще върнем мандата и няма да участваме под никаква форма в управление, независимо кой предлага кабинет."
 
"Управлява ни коалиция на сговора. Тя не защитава политики и интересите на хората, а чисти личностни интереси на елитите на тези партии. Колкото по-бързо си отидат по-добре. Президентът Плевнелиев също активно участва в този театър с бавенето на мандатите. Разиграва се театър, в който правителството на Борисов уж е в оставка, а реално си управлява."

Това заяви по БНТ народният представител от БСП Стоян Мирчев. 

Той подчерта, че БСП е последователна партия и още със създаването на 43-то НС е заявила, че в него ще е опозиция и нищо не налага промяна. Според него има две причини за това решение: левицата има 38 депутати, а за да налагаш нужните промени, трябва да имаш определена тежест; управляващите в оставка, които се правят на опозиция, се опитват да управляват. 

"Ще върнем мандата и няма да участваме под никаква форма в управление, независимо кой предлага кабинет", категоричен бе той.

„Когато във взимането на едно решение се въвлекат всички хора, които имат каквото и да било отношение, а не се взима от отговорните, се стига до колективна безотговорност", коментира Стоян Мирчев. 


По думите му това са се опитали да направят и Плевнелиев, и управляващите на КСНС, включително и с атаките срещу ген. Радев за това, че не е отишъл някъде, където по Конституция няма право да бъде. 

"Те се опитаха да свалят отговорността от себе си, а тя е изцяло тяхна", заяви депутатът от левицата.

Стоян Мирчев смята, че България не може да си позволи политическа криза и затова трябва да се извървят конституционните процедури и да се отиде възможно най-бързо на избори. Той обясни, че при сформиране на едно бъдещо правителство, БСП ще търси единствено принципна основа и политики. 


Социалистът подчерта, че това между БСП и ГЕРБ няма как да се получи, защото са в тотален противовес на идеите и виждането за функционирането на държавата. Мирчев изтъкна, че за левицата приоритети са образование, здравеопазване и икономика.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар