Зима

Зима
Пролет

22 декември 2016 г.

Рамзан Кадиров: Убиецът на руския посланик в Турция е враг на исляма

"Терористичният акт в Анкара е поредното доказателство, че ИД и "Ал Кайда" са създадени от западните специални служби."
 
"Убиецът на руския посланик Андрей Карлов в Турция е враг на исляма", заяви чеченският президент Рамзан Кадиров, предаде Интерфакс.

Ръководителят на южната автономна руска република посочи, че мъжът, който застреля дипломата на 19 декември в Анкара, Мевлют Мерт Алтънташ е действал по заповед на дяволите от Ислямска държава (ИД). 


"Бившият полицай е нарушил основна повеля на създателя на нашата религия. Пророкът Мохамед строго забранява да се убива посланик, независимо от чия страна е пратеникът", допълни Кадиров в социална мрежа. 

Той добави, че терористичният акт в Анкара е поредното доказателство за това, че ИД и "Ал Кайда" са създадени от западните специални служби.

Президентът на Чечения отправи критики и към в. "Ню Йорк дейли нюз". 


"Журналистът Гърш Кунцман и главният редактор на американското издание Артър Браун в пряк текст героизираха убиеца. Това е безпрецедентна наглост и отсъствие на елементарно съчувствие към човешката мъка", категоричен бе той.

С тези думи Кадиров коментира публикация в таблоида. В статия атентатът срещу дипломата бе сравнен с убийството на посланика на нацистка Германия в Париж - Ернст фон Рат, извършено през 1938 г. от евреина Хершел Гринспан. Смъртта на дипломата е станала повод за събитията, известни като "Кристална нощ". При антиеврейски погроми в нощта на 9 срещу 10 ноември същата година в Германия и Австрия са убити 40 души, разграбени са стотици еврейски обекта, а около 30 000 души са пратени в концлагери, съобщава ИА КРООС.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар