Зима

Зима
Пролет

1 декември 2016 г.

Падането на една власт

Една шайка посрани демократи, десни шушумиги, крадливи деформатори и чужди агенти ни докараха да положение да паднем от два стола на земята
 
Словенският премиер предложил държавата му да бъде мостът между САЩ и Русия. Искал да даде принос в международното успокояване.
 

Спокойствието е приятно, да не говорим колко полезно е да бъдеш връзката между двете свръхсили. Всяка те ухажва, усмихва ти се и благодари за гостоприемството, предимно икономически. И най-важното - двата могъщи бряга, между които е моста, бдят най-зорко да не му се случи нещо.
 

О, къде сте сега, г-да Плевнелиев, Борисов, Митов, Ненчев ? Къде е г-жа Кристалина със слугинския възторг от санкциите ? 

Вместо ролята на посредник, общ приятел и помощник да бъде поета от България, вместо да се възползуваме от историята и от настоящето, вместо да викнем с гръмовен глас, че в НАТО няма друг народ, който толкова да обича Русия, че на нас се пада по право, традиции, географско положение и култура отговорността да бъдем мостът между Изтока и Запада, ние ще подсмърчаме отстрани и ще преглъщаме чуждия триумф с пресъхнало гърло.
 

Свещена слепота ! Една шайка посрани демократи, десни шушумиги, крадливи деформатори и чужди агенти ни докараха да положение да паднем от два стола на земята. Отровните слова на един президент, посредствеността на един премиер, наглостта на външния министър и глупостта на военния докараха държавата до катастрофа. 

Мостът, който можехме да бъдем, се оказа нарязан и продаден за старо желязо. Спомените бяха заринати от купищата политически боклук. Бъдещето се оказа сведено до сметки ден за ден.
 

Затова не само няма да ни искат за мост, ами ще гледат и да ни удавят.


Васил Василев

Няма коментари:

Публикуване на коментар