Зима

Зима
Пролет

19 декември 2016 г.

Пачки, пропити с арсен (видео)

Парите, казват, нямали цвят, нито мирис.
 
Като изключим пачките, трупани в продължение на години на гърба на държавната хазна и най-вече на здравето на хората от един алчен, „зелен“ олигарх – герой на най-мрачните години на криминалната приватизация у нас.

Банкнотите, спечелени от галеничето на Командира и кръга „Агнешки главички“ Иво Прокопиев са пропити с мирис на арсен. Арсен, превърнал за три години (?!) китното Меричлери от процъфтяващ балнеологичен курорт в призрачен град, приличащ на декор от „Живите мъртви“.

Няма думи, които могат да опишат мъката на малцината оцелели (засега) жители малката южна община – всеки от тях загубил поне по няколко близки заради отровената вода, довела до епидемия от левкемия. 


Нито има фрази, които са достатъчно силни, за да опишат наглостта на кмета на друга община, „налазена“ от Прокопиев – Ветово. Там, според твърденията на общинари, олигархът буквално си купил спокойствието да дерибейства, унищожава и ограбва, като подарил джип на градоначалника. 

А последният дори не вижда нищо ненормално в това. И е прав – за себе си. Нормата е субективно понятие и зависи от гледната точка на човека, който я налага и прилага. Когато я прилага наглец, аморалното е норма. 

В държава – член на ЕС обаче нормите са други и изискват възмездие за всеки, убил с алчността си десетки души. 

И то в този живот. И то с цялата сила на закона.
 Меричлери

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар