Зима

Зима
Пролет

15 януари 2017 г.

За възвишените цели и материалното

Каквито са целите и помислите ти, такъв е и външният ти вид...
 
Когато човек няма възвишени цели, тогава в тялото му настъпват огромни промени.

Човекът, който има добродетели и ценности, има силен дух и богата душевност. Ценностите са като балон, който го издигат нависоко и придават висота на духа. 

Тия хора, които мислят за насъщния си, са предимно груби на вид и тежки. В тях се натрупват отломките от недоволството и счупените ценности. Ако човек няма високи ценности, то тогава материалното заема място в сърцето му. Такъв човек мисли единствено за насъщния, за плътските си нужди и как да въвлече другите в материалното си блато. 

За да стане по-ясен примера ще ви го кажа така: един мъж мисли само за работата си – ден да дойде, друг да мине, но да е на работа и да взема заплата. Шефът му го кара да подписва недействителни документи. Първоначално нещо в него се бунтува, но после си казва, че заради единия хляб трябва да мълчи. Слага подписа си и замълчава. Тогава нещо в него си заминава завинаги. Една ценност – тая на честността, си заминава. Така, ден след ден, нашият герой убива всичките си ценности и накрая превръща себе си в дебело тролче, следващо материалните блага и придобивки.

Човек, който запазва достойнството си, остава и визуално младолик и излъчващ добра енергия. Той минава през всякакви трудности, но устоява. Сега питате ли още защо тоя и оня боледуват? Боледуват от загуба на ценности и достойнство. Ако загубиш себе си, загубил си всичко. Подаряваш здравето, живота си в ръцете на някой друг. 


Хората, които имат възвишени цели, по очите и визията ще ги познаете. Виждали ли сте дебели йоги? Добрината в сърцата не позволява на материалното да обвие тлъстите си длани около душевността и телата на добрите хора. 

Но не мислете, че всеки слаб на вид човек е запазил ценностите си. Слабостта си има свои разновидности и сама по себе  говори за различните типове характери.
 

И тъй, в заключение мога да кажа, че каквито са целите и помислите ти, такъв е и външният ти вид. Такъв, материално или ценностно подчинен, става и живота ти.


Elen Dejavu

Няма коментари:

Публикуване на коментар