Зима

Зима
Пролет

24 януари 2017 г.

Президентът назначи част от екипа си

Иво Христов ще бъде Началник на кабинета му

Журналист, бивш кмет и военен влизат в кабинета на новия президент Румен Радев. 


Със свои укази държавният глава назначи част от екипа си. Началник на кабинета му ще бъде журналистът Иво Христов, който изнесе основната тежест в предизборната му кампания. О.з. полк.Димитър Стоянов пък е назначен за главен секретар в президентството. 

Бившият кмет на пловдивското село Труд Николай Копринков е определен за съветник по вътрешна политика и гражданско общество, Илия Христозов за съветник по икономика и инвестиции, а Невянка Кънева по правни въпроси.

Освен кръга от съветници Радев ще има и 12 секретари, чиито позиции все още не са попълнени изцяло. Бившият конституционен съдия Емилия Друмева става секретар по правните въпроси, а дипломатът Атанас Кръстин по външната политика.

Предвидена е и нова позиция - секретар по българското председателство на ЕС, която се очаква да заеме кадърът на БСП Деница Златева. По всяка вероятност секретар за връзки с медиите ще бъде журналистът Елена Йончева, съобщава "Монитор".

В президентството ще действат и пет съвета - „Външна политика, сигурност и отбрана“ „Правен съвет“, “Духовност и култура”, „Икономическо и социално развитие” и „Образование, наука и иновации”.

За началник на кабинета на вицето Илияна Йотова пък е назначена Надя Младенова.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар