Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2017 г.

23 февруари - Ден на защитника на Отечеството в Русия

Владимир Путин поздрави жителите на града-герой Севастопол с Деня на народната воля и Деня на защитника на Отечеството.

"23 февруари, 2014 г. стана за Севастопол наистина важен ден. Хиляди жители се обединиха срещу преврата, дадоха решителен отпор на радикалните националистически сили, които чрез своите агресивни действия се опитваха да сплашат всички онези, които се противопоставиха на произвола и беззаконието. Жителите на Севастопол показаха устойчивост и смелост, защитавайки родния град и заедно с жителите на Крим изразиха силната воля - да бъдат с Русия", каза Путин.

Той добави, че Севастопол може да се гордее със своята история, патриотични, културни и духовни традиции.

"Имаме много да правим за нашето уверено, проспериращо бъдеще - да развиваме икономиката и градската инфраструктура, здравеопазването и образованието, да създадем модерни работни места. Убеден съм, че заедно ще решим тези важни, мащабни задачи", заключи президентът.
 

На 23 февруари в Русия отбелязват Деня на защитника на Отечеството. 

Официално този празник се появи през 1922 година – тогава той се наричал Ден на Червената армия. По-късно 23 февруари всяка година се отбелязвал в СССР като народен празник – Ден на Съветската армия и на Военноморския флот.
 

След разпадането на Съветския съюз той бил преименуван в Ден на защитника на отечеството. В този ден празнични мероприятия се провеждат в цялата страна. В Москва той започва с полагане сутринта на венци и цветя на мемориалния комплекс „Гробът на неизвестния войник” край Кремълската стена. 

Вечерта в много руски градове-герои този ден се отбелязва с празнични салюти.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар