Зима

Зима
Пролет

15 февруари 2017 г.

Правителството освободи още 7 областни управители

Ирина Белчева: Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите
 
Служебното правителство смени още 7 областни управители, съобщи говорителят на Министерски съвет Ирина Белчева. 

Днес е било решено да бъдат сменени областните управители в Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен, Перник, Видин, Габрово.

Причината е, че през последната седмицата те са пратили молби за отпуска, тъй като искат да участват в предстоящата кампания. Според служебния кабинет това би поставила под съмнение честността на изборите и затова се наложило смяната им.

Новата рокада идва след като миналата седмица бяха сменени 14 областни управители.

Говорителят на МС уточни, че след смяната на 14 областни управители служебният премиер Герджиков е нямал намерение да прави повече промени. 


"Работата с областните управители е много важна. Ето защо от следващото заседание на Министерски съвет премиерът Огнян Герджиков въвежда практиката двама областни управители, на ротационен принцип, да присъстват и след това да се срещнат с министър-председателя и с кабинета, за да обсъдят хода на подготовката на изборите и също така да съобщят каква е ситуацията в областта, за която отговарят", обясни Белева, цитирана от Дарик.

"Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени в областните управители. През последната седмица в Министерски започнаха да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители, поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори", коментира тя. 


"Ето защо ще има 7 смени на областни управители - Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите", каза още тя.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар