Зима

Зима
Пролет

4 февруари 2017 г.

Русия фърст, Бългерия секънд

Десет причини защо Доналд Тръмп трябва после Америка да люби най-много нас
 
Скъпи, Доналд! 

Видях, че онези мазници холандците, германците и швейцарците вече са ти пратили представителни клипчета на страните си и молят с тях да не ги забравяш – Америка фърст, но родината им секънд! Не им вярвай, президенте, лъжат те! 

Бългерия е онази малка, но красива и гостоприемна страна в Европа, която заслужава да заеме това място. 

Ти, Доналде, може и да не знаеш къде се намираме, но аз ще ти обясня. 

Първо, България не е град, а държава. Също като Белгия. (В предизборните си речи Тръмп наричаше Белгия “прекрасен град”, б. р.) България, Белгия, схващаш ли? Държави. 

За разлика от Белгия България е великолепна, прекрасна, не-ве-ро-ятна страна. 

Имаме слънце, имаме рози, имаме високи сини планини. Ние сме Швейцария на Балканите, само че без пари. Те имат крави, ние имаме говеда. Тяхното сирене е с дупки, нашето е цяло. Техните банки са цели – нашите са с дупки. Те треперят от Вилхелм Тел, ние от Илияна Беновска. Други прилики няма. 

Второ, България има море. Прекрасно, великолепно, не-ве-ро-ятно море. И ние като теб не обичаме защитените зони и ги застрояваме с прекрасен, великолепен бетон, най-добрия бетон в Европа... Ако ни забележиш навреме, ще ти бетонираме и на теб – с личен плаж, заградена част от магистралата и даже канализационна тръба. Още по-хубавото в България е, че можеш да си направиш голф игрище където пожелаеш. Екологични паркове, ледници, археологически изкопки, детски градини – където посочиш, там. Ако искаш даже и между египетските пирамиди. Не, нямаме, ама не си казал, не сме ги открили. При това нашите ще са най-хубавите, най-прекрасните, ве-ли-ко-леп-ни пирамиди на ларгото в София между “Света Петка” и магазинчетата с розова вода в подлеза. 

Трето, имаме много красиви жени, просто ве- ли-ко-леп-ни. Само дето тях не можеш да ги хванеш за... току-така.

Не и преди да си ги представил официално в мола. 

Четвърто, ние строим стена на границата, без никой да ни се подиграва или мърмори за това. Не само, ами и европейците ще я доплатят! 

Пето. Ние също не харесваме бежанците, Доналде, затова сме ги спрели отдавна. А тия, дето идват, или ги бием, или ги шиткаме директно на сърбите. Ние даже така сме си оплели кошницата, че можем да спрем бежанците не от седем, а от 107 държави, пак никой копче няма да ни каже, защото те и без това не идват. 

Шесто. България също като Америка си има своята велика робска история. От вашата се е пръкнала музика като блус и джаз, а от нашата – турбо попфолк. Ако не знаеш какво е, накарай Мелания да ти попее.

Ех, кукавицеее... 

Седмо. България има страхотна култура, по-добра от всяка друга култура в Европа. Ние имаме много фестивали – на суджука, на бахура, кукерски, на кайсиите, но ти най-много ще ти хареса фестивалът на сливата. 

Осмо. Българите са измислили кирилицата, която е просто най-великата азбука в света, нищо, че никой не може да ни чете, а след това сме измислили шльокавицата, за да не можем и ние да се четем.

Девето. Българите сме най-умните в света – по-умни сме от холандци, германци и швейцарци, взети заедно. Ние сме измислили космическата храна, компютъра, попарата с чай и освен това наши хора са откраднали трупа на Чаплин. 

И десето – Григор Димитров е българин. Това е онзи, дето Никол Шерцингер го... 

Така че, диър мистър президент, помисли си добре коя държава искаш да е секънд в мислите ти и дали България не е най-достойна за това. Нека поне един държавник на тая планета мисли и за нея. 

Защото за теб може Америка да е фърст и Бългерия секънд, ама за нас и фърст и секънд си е Русия.


Лола Монтескьо, "24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар