Лято

Лято

11 февруари 2017 г.

Бойко Борисов: Голяма грешка беше, че направихме коалиция

Йорданка Фандъкова: Запазена марка на ГЕРБ е качествената подготовка на програмите


 "Запазена марка на ГЕРБ е качествената подготовка на програмите. В това число и образователните. Ние управлявахме системата добре и въведохме редица мерки, с които започнахме истинската реформа в българското образование."

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с бившия премиер Бойко Борисов организираха извънредна пресконференция. 

Изказването на Фандъкова е свързано с новината, че Брюксел ни попари с европарите за образование, съобщава Novini.bg

"Второто правителство на Борисов направи много - работихме усилено и успяхме да увеличим учителските заплати. Това е една от стъпките за подобрение на образователната среда в България", каза столичният кмет, който преди време бе и министър на образованието. 

"Благодаря за изказването на президента Румен Радев в Германия, че България е стабилна и със стабилен икономически растеж. Аз нямам спор с БСП за състоянието на държавата", каза бившият премиер Бойко Борисов. 

"Ще дойде време и ще разберете защо предприехме тези действия за изминалите парламентарни избори. Но сега е рано още", закани се Борисов. 

"Голяма грешка беше, че направихме коалиция", отбеляза лидерът на ГЕРБ, анализирайки дейността на кабинета "Борисов 2". 

"Сметнахме си какво направихме за две години. В борбата с контрабандата да речем успяхме да увеличим учителските заплати", изчисли той. 

"Нашата доктрина за охрана на границите на Европа от бежанци тотално бе приета от целия Съюз. Това, което го казах преди години беше истински ерес за Европа, но ето, че го приеха. Тогава всички награчиха Виктор Орбан и го изкараха черната овца, но аз им бях по-мил и минах метър", така Борисов пък обясни миграционните процеси у нас и Европа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар