Зима

Зима
Пролет

18 февруари 2017 г.

Н. Марков: Президентът Радев ще бъде превърнат в парцалена кукла чрез механизмите на държавната власт

"По закон страната ни няма първа дама, тъй като ние не сме президентска република."
 
Това заяви полковник Николай Марков, след като стана ясно, че на Десислава Радева е назначена охрана от НСО заради "конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността й".

Експертът заяви пред Нова тв, че такава застрашеност може да значи всичко.

"Държавният глава трябва да знае, че по конституция съществува само президент, но не и президентство. Формално охраната на съпругата на президента е законна, защото е базирана на поднормативна уредба.

Мъжът на първата дама трябва да знае, че Конституцията трябва да има превес над поднормативните актове", уточни Марков, който години наред беше част от системата на НСО.
 

"Сценарият е контролиран президентът да попадне в ситуация на сатисфакция (удовлетворение - б.р.). Има неща, които са порочни и не трябва да съществуват. Нито един властник, който се е докоснал до тази система, не е оцелял", предупреди Николай Марков.

"Има определени лица, които не трябва да са около президента. Неговата съдба е ясна. Президентът Радев ще бъде превърнат в парцалена кукла чрез механизмите на държавната власт. Това е система,  който не работи от вчера", допълни бившият подполковник от НСО, охранявал президенти.

Според него с тези си действия Радев ще влезе в капана на НСО и ще вземе страната на службата, независимо дали предприетата мярка за охраната на Радева е правилна.

"Това не е като да караш самолет. Там ако се приземяваш и не си пуснал колесника, ще ти кажат, че има проблем. В политиката не е така, ще ти кажат, че всичко е окей. Има интриги, а по този начин президентът се докарва до сатисфакция",  допълни бившият кадър на НСО. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар