Зима

Зима
Пролет

12 март 2017 г.

Елена Йончева: Борисов лъже и ако го докажа, го призовавам да напусне политиката

"Нищо не са ми плащали за филмите, които съм правила."
 
 "Сега за пръв път гледам записа. Не знам откъде може да си измисли подобни лъжи. Той уронва не само моето име, но петни престижа на журналистическата професия. Аз не чух никаква истина. Документалните ми филми не са били правени с бюджет от телевизията. Правила съм го с цел да имам повече свобода и да с независима."

Това каза бившата журналистка Елена Йончева по бТВ по повод думите на бившия премиер Бойко Борисов за това, че тя е похарчила милиони за репортажите си.



Вчера бившият министър на финансите Симеон Дянков коментира по този повод, че от държавния бюджет са били платени крупни суми за репортажите на Йончева.

"Нямам никаква представа. Нищо не са ми плащали за филмите, които съм правила. Когато истината излезе наяве и се докаже, че това е лъжа и че съм взимала пари, ще напусна политическата сцена и парламента.

Но ще докажа, че Борисов лъже и го призовавам, ако го докажа, да напусне политиката той", бе категорична Елена Йончева. 


"Аз нямам никаква представа какво е инспирирало тази лъжа, но вече говорих с хора и адвокати, които ще ме защитават. Намерих хора, които не се страхуват от Бойко Борисов и ще застанат зад мен в тази битка", обясни още тя.

Тя бе категорична, че няма да прости на лидера на ГЕРБ, както направи през 2013 година с транспортния министър Ивайло Московски. Тогава той обяви, че Йончева е летяла до Сомалия с правителствения самолет от Авиоотряд 28, за да заснеме филма си за местните пирати, отвличащи кораби за откуп. Впоследствие Ивайло Московски обяви, че е бил подведен, и се извини публично.

„Съжалявам, че тогава приех неговото извинение. Трябваше да го съдя. Той изглеждаше много искрен, когато се извини - първо лично и след това публично. Каза, че са го заблудили и аз затова не го съдих. Съжалявам, че тогава постъпих така, защото щях да пресека всякакви спекулации оттук нататък. А Борисов е бил два пъти министър-председател, той е държавник. Не може един държавник да хвърля такива обвинения, без никакви доказателства, две седмици преди изборите. Не може човек от неговата позиция да си позволи да постъпва по такъв начин, това не е случайно."




Няма коментари:

Публикуване на коментар