Зима

Зима
Пролет

21 март 2017 г.

МВнР обяви за невалиден дипломатическия паспорт на Елена Поптодорова

Поптодорова остава без дипломатическия си паспорт десетина дни след скандала със скъпата козметика на летището във Варшава


 

 

Бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова остана без дипломатическия си паспорт. 

Министерството на външните работи го обяви за невалиден с нота. Причината - трудовите ѝ правоотношения с ведомството са прекратени, съобщава бТВ.

Поптодорова остава без дипломатическия си паспорт десетина дни след скандала със скъпата козметика на летището във Варшава.

Нотата е от 2 март и нея външното ни министерство информира чуждите мисии у нас за промяната в статута на Елена Поптодорова. Това означава, че на практика тя вече не е дипломат.

От Министерството обясниха, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е служител на ведомството от ноември 2016 г.

През февруари Поптодорова се е легитимирала с дипломатически документ пред полските власти, които я уличиха в кражба на скъпа козметика от безмитния магазин на летище "Шопен".

На 2 март тя подаде оставка като ръководител на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет със седалище във Варшава.

Поптодорова нарече случилото се "неволна грешка".

На 9 март външният министър Ради Найденов съобщи, че тя няма дипломатически статут.



Няма коментари:

Публикуване на коментар