Зима

Зима
Пролет

10 март 2017 г.

Кремъл отхвърли обвиненията, че Русия е разположила крилати ракети срещу Западна Европа

Дмитрий Песков: Русия винаги е била, остава и ще остане вярна на всички свои международни задължения
 
Кремъл отхвърли днес обвиненията на Пентагона, че Русия е разположила крилати ракети, насочени срещу Западна Европа в нарушение на Договора от 1987 г. за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег.

"Не сме съгласни и отхвърляме тези обвинения", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Русия винаги е била, остава и ще остане вярна на всички свои международни задължения, в това число и тези, които са свързани с Договора за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег", допълни той.

Вчера американският генерал Пол Селва, заместник-председател на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ, заяви пред комисия на Камарата на представителите, че Русия е разположила в нарушение на въпросния договор ракети, които "представляват риск за повечето наши инсталации в Европа".

Той каза, че Русия е направила това нарочно, за да заплашва НАТО и натовските съоръжения.

Песков каза също така, че Русия ще работи с който и да е американски посланик в Москва, който е привърженик на идеята за установяване на диалог между двете страни, предаде ТАСС.

Така Песков коментира информациите в медии, че бившият губернатор на щата Юта Джон Хънтсман ще бъде назначен за посланик на САЩ в Москва.



Няма коментари:

Публикуване на коментар