Зима

Зима
Пролет

30 март 2017 г.

Четири мита за развода, които пречат на щастието

Или как сами се възпираме в търсенето на любов и разбирателство

За развода се ширят всякакви митове, които спират хората да вземат решение и да направят решаващата крачка за своето бъдеще и щастие. 


Хорското мнение, социалният статус, финансовото положение, самотата – всичко това влиза в страховете на хората и им пречи да се решат смело да сложат край на несполучливия си брак.

Кои са най-честите митове за развода, на които хората се доверяват?

Разводът е най-лесният начин

Всеки, който е преминал през това и ли е в процес на развод ще потвърди, че това е най-трудният период. Може крайният резултат да се окаже правилният, но всичко, което преживявате и си причинявате по време на процедурата, е изтощително и оставя жестоки белези.

Разводът е емоционален, физически и психически изтощителен период, който се струва на преминаващите през него като цяла вечност.

Хората, които избират да се разведат, са егоисти

Ако сте пред дилемата дали да се разведете или да продължите да търпите несгодите, които понасяте всеки ден в съвместния си живот, вероятно сте чули това схващане, което много хора поддържат.

Защо е нужно да поемате вината? Защо е нужно да се чувствате като егоист в лошия смисъл на думата като единственото, което със сигурност притежавате е шанса да живеете веднъж! Живейте живота си по най-добрия за вас начин. Ако се налага да вземете трудния избор да се разведете – направете го, щом това ще ви направи щастливи!

Разводът ще унищожи децата ви


Много семейни двойки с деца, но и с много непреодолими проблеми и различия предпочитат да останат заедно заради децата. Те обаче не си дават сметка колко пагубно е за децата да живеят сред омраза и неразбирателство.

Родителската любов е най-важното нещо за децата. И ако да им я дадете поотделно, но с цялото си сърце, би им се отразило добре – направете го. Не оставайте заедно, само защото искате да ги предпазите.

Децата като всяко същество с чувства, разсъдък и инстинкт много добре и много точно усещат чувствата и нагласите на своите родители. Не мислете, че ще ги заблудите. Живот сред скандали и омраза ще направи от тях още по-уязвими личности, отколкото разводът би ги наранил.

Разводът е грозен

Невинаги е така. Всичко зависи от вас, от това как ще се отнесете един към друг и дали ще стигнете до обиди, грозно омаскаряване на другия, омраза и въвличане на трети лица. Ако и двете страни имат желание разводът да се случи по цивилизован начин, който да не носи рани и белези за цял живот и на двамата, е възможно.



Az-jenata.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар