Зима

Зима
Пролет

16 март 2017 г.

Толкова грях има в българските сърца

Що е то туй нещо сърцето на българката?
 
Българите имат едни особени сърца, през които протичат най-различни енергии. От най-висшите до най низшите. 

Те са и слаби, и силни сърца. Тия сърца са пригодени за всякакви условия и местообитания. Тия сърца са жилави, ама на… През повечето време голям грях сторват. 

И по-съществено, ще поговорим за майчиното сърце. Що е то туй нещо сърцето на българката?
 

В наше време туй сърце се изроди. Стана толкоз зло, че то няма грях, дет да не е стъпал връз него. Туй сърце, от което рожба се е откъснала, е тъй злобно и мъстно, че прегазва хорските чеда. Види се, вече майчинско в българката почти не остана. Тя казва, че обича детето си, ама то не е обич, то е егоизъм. Чрез детето си тя иска да се доказва и налага. Видиш ли ти, колко съм умна, способна и още тем подобни. Такваз жена майка не е. Истинската майка люби от все сърце и все с Бога напред върви. Сегашната българска майка е родоотстъпничка, продажница на семейството. Тя е символ на разрухата, която вилнее в обществото ни. Тъй, както може жената да обединява и сплотява, мъжът не може, но ней ще я погуби злобата й.

Злобно е, злобно туй сърце женско! На чужда рожба посяга и лошо хортува. Но някъде, преди стотици  години е изречен стар, прашен закон: Който на чужда рожба посегне, на своята посяга. Който чуждото дете дели, Бог неговото ще отдели. Затуй, като речете да ставате майки, помислете дали сърцата ви са чисти. Ако имате много егоизъм и злоба, първо се почистете, тогаз пристъпете към това велико дело – рожбосъздаването.
 

Голям грях е стъпал на женските сърца. Малко останаха честивите. То и затуй добри хора рядко се пръкват. Каквото на майката сърцето, таквоз и на рожбата й. Толкова грях има в майчините сърца, толкоз злоба… 

Да пази Господ и варди, чужда майка да ти не съгледа детето, че види ли едно добро у него и ще го клъвне. Днешната майка не е орлица, тя е завистница. 

Колко грях вилнее в тия женски гърди…. Един Господ знае!


Elen Dejavu

Няма коментари:

Публикуване на коментар