Зима

Зима
Пролет

26 април 2017 г.

ГЕРБ нареди на Иван Тотев да развали сделката за Пловдивския панаир

Мотивът на Бойко Борисов - опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП
 
ГЕРБ нареди на пловдивския кмет Иван Тотев и общинските си съветници да отменят решението за придобиване на 20% от акциите на Международен панаир-Пловдив. 

Това е станало по време на заседание на изпълнителната комисия на партията днес. Обратът по сделката идва само 14 дни след като тя беше одобрена с мнозинство както от ГЕРБ, така и от БСП в Общинския съвет на Пловдив.

Мотивът на председателят на ГЕРБ Бойко Борисов за днешното решение са опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП. 


„Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси", заяви Борисов. 

По време на заседанието, членовете на ИК на ГЕРБ се запознаха подробно с всички факти и обстоятелства около взето решение на сесия на Общинския съвет в Община Пловдив, относно придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив.

Припомняме, че през лятото на миналата година държавата т.е. Бойко Борисов реши да даде дела си от 49% в Пловдивския панаир на две общини - Пловдив и Варна. 20% трябваше да идат в Пловдив, а 29% се падаха на Варна. Пловдив не побърза да приеме "дара", но във Варна съвсем не се помайваха - взеха своето, при това с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ в морската ни столица и го дадоха светкавично на Гергов, който досега държеше 51% в панаира. 


Сега вече има 80% - и ако пожелае, може да вдигне капитала на Пловдивския панаир, за да претопи дела на Пловдивска община. Защо ли - ами ще се строи сграда на нов Дом на операта в Града под тепетата, която ще излезе според първоначални сметки 60 млн. лева. А такива сметки за такива проекти рядко излизат с течение на реализацията - все нещо води до оскъпяване. 

Отделно Пловдив вече не е толкова упорит да не вземе своите 20% - преди десет дни прие държавния подарък, с гласовете на съветниците от ГЕРБ, БСП и "Кауза Пловдив", припомня Cross.bg.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар