Зима

Зима
Пролет

18 април 2017 г.

Васил Иванов напуска Нова ТВ заради цензура

Телевизията благодари на Васил Иванов и му пожелава успех в бъдещите начинания
 
Разследващият журналист и едно от популярните лица на Нова телевизия Васил Иванов напуска медията, съобщи той в профила си във Фейсбук.

Репортерът публикува предизвестието си до шефа на телевизията. Там посочва като причина "системна цензура", налагана от Дарина Сарелска, директор на "Новини и актуални предавания" и добавя, че подробности ще разкаже по-късно в "Шоуто на Слави".

В официално изявление от телевизията коментираха, че се гордеят с постиженията на своите разследващи журналисти, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, „чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медиата".

В позицията се казва още, че Нова „има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел „Новини и актуални предавания". Телевизията благодари на Васил Иванов и му пожелава успех в бъдещите начинания.

Името на Васил Иванов се свързва с много от знаковите разследвания на медията, в която работи през последните 14 години. До момента той бе автор и водещ на предаването "Разследване".

Името му нашумя преди години с репортаж от заведение до парламента, в което той засече как народни представители пият кафе, докато с техните депутатски карти се гласува в пленарната зала. Материалът тогава му донесе Златно чадърче от медийния фестивал в Албена. През годините е носител на още много награди.

През 2006 г. пред апартамента му в столицата избухна бомба. За щастие никой не пострада, но извършителите така и не бяха заловени.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар