Зима

Зима
Пролет

12 май 2017 г.

Лиляна Павлова назначава 70 чиновници в новото министерство

В своята дейност Павлова ще бъде подпомогната от шестима души, които ще бъдат част от политическия кабинет
 
 Администрация от 70 щатни бройки е предвидена в проекта за устройствен правилник на новото министерство, чиято единствена цел е да подготви българското председателство на ЕС. 

Страната ни ще бъде ротационен председател на общността в периода януари – юни 2018 година.

За да бъде наваксано изоставане на дейности в новото правителство на Бойко Борисов беше създадено специално министерство, което е оглавено от бившия регионален министър Лиляна Павлова.

Проектът, който ще даде рамки на работата в новото министерство, предвижда основно координационни и контролни функции на новия министър. Тя ще представлява България и по време на заседанията на Съвета по общи въпроси на ЕС в заседания, които касаят ротационното председателство на общността.

В своята дейност Павлова ще бъде подпомогната от шестима души, които ще бъдат част от политическия кабинет на министерството. В предвидените щатни бройки влизат главният секретар, инспекторат (от един човек), одитор и финансов контрольор, съобщава Investor.bg.

Специализираната администрация в новото министерство ще бъде с най-голяма численост – 42 души, от които 14 ще бъдат в дирекция „Комуникация, пресцентър и културна програма“.

Предвидена и длъжността говорител на българското председателство, който ще е служител на комуникационната дирекция.

Българската национална телевизия (БНТ) ще е домакин-разпространител на картина и звук от събитията на председателството, става ясно още от текстовете.

Като част от специализираната администрация е и дирекцията, която директно ще отговаря за подготовката. В нея ще бъдат открити 28 щатни бройки, които ще осигуряват логистичната подготовка и протоколното обслужване на неофициалните заседания на Европейския съвет и съветите, които ще бъдат проведени на територията на България.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар