Зима

Зима
Пролет

20 юни 2017 г.

Извинение

Ето как трябва да започват всички текстове, които пишем ние, една част от хората в това общество. С извинение.

И така, започвам.

Извинявам се на ЛГБТыФХЦЧ. Не че ще помогне, но поне моля да се тълкува като смекчаващо вината обстоятелство. Извинявам се и на тези, които не са ЛГБТ и последния да затвори вратата, на тези, които не са част от прайда, защото, трябва да признаем, у всеки дълбоко е закоренено както мъжкото, така и женското начало. Сиреч – и най-хетерото си е малко гей.

Извинявам се на всички соросоиди, хемороиди и биофлавоноиди за това, че изразявам мнение, и то не какво да е, а моето лично такова.

Извинявам се на всички, които не владеят български и не използват кирилица, тъй като този текст е написан на нашия език, което от своя страна е дискриминация към всички останали, а не на последно място нарушава правото им на защита – защото текстът може да съдържа реч на омразата, а те няма да могат да го разберат.

И, накрая, съвсем естествено, се извинявам на Тим Бърнърс Лий. Че използвам откритието му с такива дискриминационни цели.

Сега по същество – три неща – за прайда, за г-жа Радева и за тези с шарените чорапи.

Първо, единственото гражданско право, което хомосексуалните нямат, е правото да сключват граждански брак. В това мъж да живее с мъж и мъж да наследява мъж, няма нищо скандално или ненормално. Съгласен съм. Проблемът е в това, че тези хора след това ще осиновяват и ще отглеждат деца. Ще имаме деца с татко и татко и деца с мама и мама. Де факто ще имаме деца с минимум по трима родители. Това е. Останалите им граждански права са защитени толкова, колкото и моите. Другото е долна спекула. Преди месец младеж изрита жена на автобусна спирка. Нейните права са също толкова (не)защитени, колкото и ако беше лесбийка. Тези с шарените чорапи обичат да говорят за дискриминация. Че работодателите не ги наемали. А знаете ли, че работодателите не наемат и много млади хетеросексуални жени, ако не им подпишат декларация, че няма да забременяват в следващите 3 години? А? Знаете ли го? В този аспект лесбийката е по-малко дискриминирана. Чували ли сте, че работодатели масово не наемат раково болни, били те и в ремисия? Чували ли сте? За правата на тези хора борите ли се, или? България е правова държава, управлявана съгласно законите и Конституцията. Така е записано, а всички ние сме тези, които трябва да се борим това да бъде реалност.

Второ. Г-жа Радева е написала някакви неща за котката си, СПИН и прайда. Шарените чорапи казаха на цяла България, че една дама няма право да пише във Фейсбук профила си. Нещата стоят така и всички трябва да бъдат наясно. Хората с шарени чорапи, въртящи кречетала, за да се борят за правата си, искат да отнемат правото на друг човек да напише нещо в социалната мрежа. Не харесвам президента Радев, не познавам съпругата му, нито ме интересува какво точно е публикувала. Но знам със сигурност, че искам ТЯ да има право да публикува. Каквото иска. А ако наруши правата или законните интереси на някого, нека понесе отговорност по съответния ред. Ред, различен от този на другарския съд на свирките и кречеталата.

Трето. Лично към нашите братя с шарени чорапи. Вие не се борите за права, а за привилегии. Ако нямахте права, парадът ви щеше да бъде забранен – първо от държавата, а после от всички нас, които ВИЕ твърдите, че сме против вас. ВИЕ твърдите, че не се целувате по парковете, защото ще ви набият. Уважаеми шарени приятели, основна характеристика на борците за правда и свобода е смелостта. Не сексуалната ориентация, а смелостта. Ако не целунете ближния, само защото евентуално някой може да ви разбие зъбите, то проблемът си е изцяло ваш. Ако смятате, че ваше законно право е нарушено и не се опълчите, то значи не го заслужавате. Вие, уважаеми шарени госпожи, господа и госпоДЖи, сте срам и позор, защото само хленчите, вместо да се гордеете с всички тези хомосексуалисти, оставили незаличима следа в световната история – в областта на литературата, музиката, спорта, модата и т.н. Защото на тази земя хората са два вида – качествени и некачествени, без значение от сексуалната ориентация. Вие само размахвате дъгата, а живеете в черно-бял свят, където вие сте жертвите, а ние сме лошите. Не само това, ами опитвате да ни вмените вина и да ни вкарате във вашата черно-бяла кутия. 


Е, няма да стане. Защото е подло.


Ясен Крайчев, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар