Зима

Зима
Пролет

12 юли 2017 г.

Николай Хаджигенов: МВР е най-големият закононарушител у нас

"Властта използва прокуратурата и МВР, за да гони гражданите заради олигархични интереси."
 
"Проблемът е в недоверието към МВР. Може по всяко време да се инсценира задържане и с една флашка да ти свалят информацията от телефона. Ето това е проблем на МВР. МВР е най-големият закононарушител у нас."

Това каза адвокат Николай Хаджигенов по бТВ за закупуването на софтуер от ГДБОП за следене на чатовете.

"Бяха издадени хиляди законни разрешения от съда, за които след това Владимира Янева беше осъдена. У нас всичко, което се купува с обществена поръчка, е тотално мазало. Властта използва прокуратурата и МВР, за да гони гражданите заради олигархични интереси. Борбата с престъпността е въпрос на баланс. Швейцария увеличи правомощията на службите, но там всичко е законосъобразно. У нас 3% е разкриваемостта  на апартаментните  кражби. Ние нямаме проблем с тероризма. Софтуера се купува заради политически контрол", подчерта Хаджигенов.

"Повече от 90 на сто от задържанията са незаконни, сочи моят опит.  Утре могат да ви задържат и през това време информацията ви от телефона е отишла в някакви служби. Втората база данни на МВР  е незаконна. Прокуратурата и МВР  работят  незаконосъобразно", допълни Хаджигенов.



Няма коментари:

Публикуване на коментар