Зима

Зима
Пролет

8 юли 2017 г.

Владимир Путин: Ние в чужди избори не се месим!

"Интересите на народите на Русия и Украйна са едни и същи, но тези на политиците в Киев са различни."
 
"Останах с впечатлението, че Тръмп взе предвид аргументите на Русия, че не се е намесила в изборите в САЩ", каза руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

След първата среща с президента на САЩ Доналд Тръмп Путин изрази увереност, че са се създали предпоставки за подобряване на отношенията между Москва и Вашингтон.

"Русия не възнамерява да се намесва в изборите в Германия", обяви Путин.

"Казах ви, ние и в САЩ не се се намесвали, защо и тук да си създаваме проблеми", каза руският държавен глава пред журналисти на пресконференция след края на срещата на високо равнище на Г-20 в Хамбург.

Той обаче обвини западната преса, че тя постоянно се намесва във вътрешните работи на Русия. Москва се отнася към това спокойно, отсича Путин.

"Ако вие анализирате германската, френската или въобще всяка европейска преса, те постоянно се намесват в нашите вътрешни работи. Но тъй като ние сме уверени в себе си, нас това не ни притеснява", подчерта Путин.

"Ние имаме добри отношение с Федералната република, това е най-големият ни търговско-икономически партньор в Европа и един от водещите ни търговски партньори в света", заяви Путин.

"Позицията на Вашингтон по уреждане на сирийската криза стана по-прагматична", каза руският президент.

"Във връзка със Сирия на практика с всички мои събеседници обсъждахме този въпрос. Дали позицията на САЩ се е променила или не? Струва ме, че тя стана по-прагматична", отговори Путин на въпрос на ТАСС.

"Интересите на народите на Русия и Украйна са едни и същи, но тези на политиците в Киев са различни", отбеляза той.

Руският президент, цитиран от ТАСС, каза още, че двете страни са заинтересовани да си сътрудничат и да си оказват съдействие за развитието на своите икономики. Само че политиците в Украйна са на мнение, че това може да се пренебрегне, и на "тях им остана само една стока, с която те успешно търгуват - русофобията", каза Путин.

Той обвини още управляващите в Киев, че водят политика на разделение между Русия и Украйна в преследване на тесните си интереси.



Няма коментари:

Публикуване на коментар