Зима

Зима
Пролет

26 август 2017 г.

Макрон си замина от България

Бойко Борисов изпрати френското първо семейство на летището
 
Президентът на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит отлетяха от България от Летище Варна. 

Премиерът Бойко Борисов изпрати френското първо семейство на аеропорта и публикува снимки във Фейсбук.

"След ползотворния ден във Варна изпратих президента на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Бридижит Макрон", написа министър-председателят към фотосите.
 

В четвъртък вечерта държавният глава на Франция пристигна у нас, а Борисов го посрещна на летището.

"Бойко Борисов, благодаря за вашето посрещане!", написа в Twitter Макрон. Държавният глава публикува клип от посрещането на Летище Варна, където бе очакван от премиера, шпалир от матроси и редица официални гости.

В петък президентът на Франция се срещна с българския си колега Румен Радев и с министър-председателя Борисов.

"България е изпълнила критериите и може да стане пълноправен член на Шенгенското пространство", каза в двореца "Евксиноград" Макрон след срещата си с Радев, цитиран от Cross.bg.

Франция ще подкрепи България за приемането й в чакалнята на еврозоната и в Шенгенското пространство, обеща президентът Макрон след разговора си на „четири очи" с българския премиер, към когото се обърна със „скъпи Бойко".

Макрон и Борисов обърнаха гръб на помпозните официалности и протокола и веднага след съвместната си пресконференция двамата хвърлиха саката си и се разходиха се в двореца "Евксиноград", където се отдадоха на приятелски разговори.

В късния следобед Борисов и Макрон посетиха Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар