Лято

Лято

8 август 2017 г.

Пет грешки на съвременния мъж във флирта

Излизането по срещи в днешно време е истинско изкуство. Ухажването не е просто цвете и питие, а изисква умения и мисъл и от двете страни.

Инга Вербек е експерт по връзките и изпълнителен директор на агенцията за срещи Ivy International. 


Според нея разпалването на искрата между двама души днес е доста по-трудно, защото представителите на силния пол са станали по-мързеливи и правят доста грешки още в самото начало.

Ето и кои са най-често срещаните според нея:

Липса на дързост


Днешните мъже не са толкова прями, колкото бяха преди години. Честността печели точки, дори от устата им да излиза нещо мръснишко. Откровеността и директният подход са мъжко поведение и демонстрират самоувереност и една фина арогантност, която много допада на жените.

Не забравяйте, че всичко, което излиза от устата ви, трябва да бъде казано с уважение.

Погрешна идея за ролята на половете


Къде отидоха мъжете? Този въпрос свободните дами си задават поне веднъж на ден. Истината е, че все повече жени проявяват мъжки характер и обратното – господата станаха по-женствени и то не само заради метросексуалната си визия, а и заради поведението си (очакват решенията и отговорността да падат на плещите на половинката им, която трябва и да ги дундурка като малко дете).

Любовта е хармония, а не търсене на половинка, каквато обществото е нарисувало и се очаква да си намерите.

Комплекс от успешните жени

Трудно е да се определи динамиката в една връзка, но повечето мъже изпитват истинско предизвикателство и страх да се обвържат или да ухажват успели и независими жени. Сякаш все още дълбоко в тях е заседнало закостенялото убеждение отпреди векове, че мъжът осигурява прехраната, а жената трябва да се грижи за семейството. Преведено в 21-век то изглежда така: Мъжът изкарва повече пари, а жената работи не толкова за лукс и прехрана, колкото да се чувства равноправна на мъжа и да запълва времето, в което не се грижи за него. Сексистко, нали?

Истината е, че не е нужно да си мерите заплатите. Има вероятност жената до вас да ви потиска и да ви натяква, че изкарва повече пари, но в такъв случай, тя не е точната ви половинка. Дамите имат нужда от силен, самоуверен и стабилен мъж до себе си, но те все повече се нуждаят и от собствена реализация в професионален план, не само в личен.

Фокусират се върху секса, а не върху романтиката

Няма нищо по-ужасяващо за една жена от това да се чувства като секс кукла и единствените вибрации, които усеща от отсрещната страна да са желанието на мъжа да ѝ влезе в гащите.

Сексът е важен за една връзка, но не е единственото и при дамите страстта се събужда често при романтична и интелектуална стимулация.

Позволяват на егото им да застане на пътя им


Любовта е объркваща и може да усложни всичко. Тя ни прави уязвими, а при някои дори води до образуване на страхове и допълнителни тревоги. Начинът, по който реагираме на тези възникнали чувства, определя дали връзката ни ще е успешна или не.

Мъжете не обичат да се чувстват уязвими. Ето защо често, когато започнат да се влюбват, минават в състояние на отрицание и се опитват да контролират всичко случващо се, успокоявайки се, че те командват и самочувствието и самоувереността им не е застрашена. Това допълнително ги прави по-интровертни, потайни и нерядко те издигат високи невидими защитни стени, които в даден момент ги дистанцират от партньорката им.Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар