Зима

Зима
Пролет

12 август 2017 г.

Лека нощ, уважаеми зрители

Фаворитът за генерален директор на БНТ

25 август. Съветът за електронни медии изслушва един от кандидатите за гендиректор на БНТ, сочен за фаворит на управляващите.


- Какво може да кажете за последните места, на които работехте?
 

- Бях в борда на две телевизии.
 

- Как се развиха?
 

- Издържаха се с кредити от КТБ, но фалираха малко след банката и сега дължат на милиони на бюджета.
 

- А след това?
 

- Бях програмен директор на единствената партийна телевизия - Алфа. Зад нея стои крайно дясната партия "Атака", чийто лидер е осъждан три пъти за хулиганство, а самата телевизия е санкционирана неведнъж от вас заради нарушения на закона.
 

- Вие сте идеалният кандидат.

Кандидатурата на Емил Кошлуков за генерален директор на БНТ звучеше като шега, но все по-ясното му изнасяне като фаворит за поста, не е смешно. Когато стана ясно, че бившият депутат от "Новото време", продуцент на финансирана от КТБ компания, управляващ финансираните от същата тази банка (и фалирали след нея) "ТВ Седем" и "Нюз7", а сега водещ в свързана с Пеевски Канал 3, е успял да докаже необходимия стаж с бележка от Алфа - телевизията на взетата на концесия от същия този Пеевски партия "Атака", картинката стана съвсем ясна.

Сглобката ГЕРБ - Пеевски, която успя да подчини печатните медии, се опитва да превземе един от последните кораби на свободното слово в България - държавната телевизия. 


Налагането на кандидатурата на Кошлуков, която е видимо неподходяща, дава ясен сигнал какви са намеренията на кръговете, които го лансират. Те нямат интереса от независима медия, която да бъде коректив на управляващите, а от стойки за микрофони, с вторични полови белези, които да предават на народонаселението постиженията на властта. 

И така след "Лека нощ, уважаеми зрители" обществото да заспива спокойно, че не живее в най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз.


Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар