Зима

Зима
Пролет

12 август 2017 г.

Защо никой не пипа „Суджук“ парламентарния съветник Валентин Николов – Цуци?!

Цуци, виден представител на СИК в региона, с капитал натрупан от онези „славни“ години, съветва ексдепутата Живко Мартинов по… „въпросите за околната среда и водите“
 
На 28 юни т.г. бившият кмет на Каварна Цонко Цонев пише на страницата си във Фейсбук:

„За сесията на 4 юли на Общински съвет-Каварна беше предвидена и една докладна, която по процедурни причини не беше включена в дневния ред. Другарката Ставрева предлага да започне процедура по закупуването на пътечката, която се намира пред незавършения хотел на Валентин Николов - Цуци. Това означава, че тотално ще се отреже достъпът до ресторант „Чайка“ и отново ще подарим общинско място на горепосочения господин. Прави чест на председателя на Общинския съвет – Красимир Кръстев, че не допусна тази докладна, внесена извън всякакви срокове. Друг е въпросът, че такова нагло предложение за точка от дневния ред няма място за разглеждане. В един прекрасен ден Цуцито може да поиска да купи и площада пред бар „Корнер“ и да загради и него с бариери. И така до края на света, и така до края на този мандат.

Всичко в името на човека, всички знаем кой е човекът. Г-н Цуцев е от ГЕБР. Даже в негов имот се помещава офиса на ГЕРБ в Каварна.


На снимката: Ето това иска да закупи г-н Цуцев! Публична общинска е. Искат да й променят статута и да я продадат.“

Веднага след избухването на скандала с бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, удобно отклонен и от премиер, и от прокуратура единствено в посока „суджуците“, казваме „удобно“, защото зад „суджуците“, се крие БЕЗДНА ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, първа АФЕРА зададе въпроса кой е парламентарен съветник на въпросния Живко Мартинов и дали все още ползва дадената му специална карта, за да си влиза в парламента, когато си поиска.

Въпросният „парламентарен съветник“ на Живко Мартинов „Суджукът“ е небеизвестният по ширините на крайното северно Черноморие Валентин Николов, с прозвището „Цуци“.

Валентин Николов е бивш виден кадър по тия земи на подземната групировка СИК още от годините на ъндърграунда и близък до другия топ-представител на СИК Румен Николов – Пашата, който пък е авер на премиера Бойко Борисов.

На това място – кратко „лирично отклонение“:

Преди години, когато Борисов е главен секретар на МВР, в разговор с висш кадър на тогавашната НСС /контраразузнаването/ двамата обсъждат едно определено лице. Служителят на НСС казва на главния секретар на МВР Бойко Борисов за лицето, което обсъждат: „Мани го, той е бандит!“, при което следва знаков отговор на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов: „Не! Той е престъпник, не е бандит. Бандит е Пашата и той ми е приятел“.

Такива ми ти работи за „разликата“ между „престъпник“ и „бандит“.

Въпросният Валентин Николов – Цуци, виден представител на СИК в региона, с капитал натрупан от онези „славни“ години, изкласява до „парламентарен сътрудник“ на ексдепутата Живко Мартинов и го съветва по… „въпросите за околната среда и водите“.

Цуци е собственик на хотелите Роял бей в Иканталъка и Роял ковър в Каварна, стопанисва плажа в Каварна, както и е координатор на ГЕРБ за тази част на китната ни България.

И сега забележете кой е другият парламентарен съветник на „суджука“ Живко Мартинов – тя пък по въпросите на земеделието – Олга Пейчева, която пък е сътрудник в офиса на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев в Добрич.

На това място е добре да бъде припомнена публикацията на АФЕРА, за която естествено прокуратурата остана глуха, и която разкрива преплетките на Емил Радев с Живко Мартинов, респективно с Цуци: „ЕКСКЛУЗИВНО! ЕТО КАКВО ПРИКРИВАТ ЗАД „СУДЖУЦИТЕ“! ТЕЧ НА ИНФО ОТ ДАНС КЪМ ГЕРБ ВИСОКОПОСТАВЕНИ. СПИРАНИ РАЗРАБОТКИ ЗА РЕКЕТ ОТ ИМЕТО НА „МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ“!“

Впрочем, „борецът срещу корупцията“ Яне Янев, докато искаше да уволнява Борисов, размахваше сигнали за данъчни афери на Цуци с Живко Мартинов, днес обаче, когато вече и той е под шлифера на Борисов, няма интерес към темата.

Цуци на практика е „тамадата“ в района, участва и в дружеството „Калиакра инвест 1″, собственост на „Калиакра инвест“, което притежава около 340 дка  до самия нос на Калиакра. С него редом е винаги Живко Мартинов, който набързо дадоха на „кучетата“, за да бъдат прикрити зловещите взаимовръзки както в ГЕРБ, така и по висините на държавата.

„Суджука“ Мартинов сега го ползват като емблема на дърварското упражнение: „виждате ли как се борим с корупцията и сред нашите редици“, но никой не пипа и не проверява Цуци например, въпреки че Цуци е истинският „таран“ на Бойко, Цветанов, Емил Радев и прочие в региона.

Както е казал Борисов едно е да си „престъпник“, друго – „бандит“, а когато си  „бандит“ „приятел“… на сянка си – „под чадъра“.

Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар