Лято

Лято

9 август 2017 г.

“We Are Going To Мъглиж” с нова инициатива в подкрепа на българския рок

На рок фестивала български рок ще звучи не само от сцената, но и от пулта в паузите между групите и през деня
 
Фестивалът “We Are Going To Мъглиж” с нова инициатива в подкрепа на съвременната българска рок сцена.

На петото издание на рок фестивала "We Are Going To Мъглиж" през септември, български рок ще звучи не само от сцената, но и от пулта в паузите между групите и през деня.

Вече четири поредни години фестивалът се развива успешно, давайки сцена на млади български групи, като задължително условие за участие е те да изпълняват авторска музика. А входът все така остава свободен за всеки рокаджия, фен или просто любопитен зрител. Организаторите залагат на подема в рок сцената и растящия интерес на публиката към родните банди.

Опитът досега показва, че информираността и познаването на съвременната българска сцена от страна на публиката е сравнително слабо, въпреки че интересът е голям. Така екипът на фестивала стигна до идеята, че събитието може да подкрепя авторската музика, не само като предоставя на групите сцена, но и пускайки тяхна музика по време на целия фестивал - в паузите и през деня.

За целта е подготвена плейлиста с музиката основно на групи участвали досега на “We Are Going To Мъглиж” с някои допълнителни имена на банди, които отдавна са хванали интереса на екипа и ще получат покана за следващите му издания. Списъкът на добрите банди, които заслужават да бъдат чути, разбира се, е много по-голям, но идеята е техните песни реално да бъдат въртени в рамките на ограниченото време на фестивала, за да се запознае и публиката с тях.

Организаторите планират, ако експериментът им се окаже успешен, да доразвият тази идея за в бъдеще, като организират и борса за българска музика, предоставяйки възможност на български групи и лейбъли да представят продукцията си на фестивала, дори и да не са част от неговия афиш. Надяват се също така идеята да намери последователи и при други събития.

Програма на “We Are Going To Мъглиж 2107”

08.09 (петък)


Начало: 18:00

IMPADE - 18:00 - 18:40

JIMMY'S BAND - 19:00 - 19:40

40 DAYS LATER - 20:00 - 20:40

MOTHER OF EXILE (Berlin) - 21:00 - 21:40

SEVI - 22:00


09.09 (събота)

Начало: 17:00

METAL MILITIA - 17:00 - 17:40

ELECTRIC DRAGON - 18:00 - 18:40

FORGOT THE TEN - 19:00 - 19:40

I.R.B. 69 - 20:00 - 20:40

DREG STARZ - 21:00 - 21:40

DASH THE EFFORT - 22:00
Списък на групите, предоставили правата върху музиката си за възпроизвеждане в рамките на фестивала:

Abysmatic, As Orchids Wither, Bastardolomey, Bloodrush , Chaplins Dream, Dash The Effort, Der Hunds, Electric Dragon, Fyeld, Full Circle, Impade, I.R.B. 69, KhanЪ, LieVieL, Urban Gray, SEVI, Smallman, TDK, ЮвигиНяма коментари:

Публикуване на коментар