Зима

Зима
Пролет

23 септември 2017 г.

Съботен бис: Мария, Мегз, Гани... ВИП-ки на кредит! (галерия)

Когато желанието да си ВИП надхвърля възможностите

Тази седмица мина под знака на разразилата се война между фолкпевицата Мария и дизайнерката Миглена Каканашева. 


Всичко започна от един благотворителен жест, като Мария плати 3 бона, за да не участва в една от игрите във VIP Brother. Показността й някои я определиха като парвенющина, други я защитиха и смятат, че е голяма.

Всъщност, още от влизането си в шоуто Мария натрапва на зрителите, че е дама. Без да съзнава, че това определение за жена върви за комплексни качества и най-вече поведение. Не зависи от това каква марка е чантата ти и дрехите ти. А и една истинска дама никога не би прекрачила подобно шоу, но това е друга тема.

Ако трябва нещо да се признае на продуцентите е, че умеят да свалят маските на участниците. Което се получава всеки сезон, независимо колко ни убеждават, че са добронамерени.

Фолкпевицата изненадващо бе настъпена от Мегз, а уж двете били добри приятелки извън къщата. А сега май се задава съд, ако не приемем всичко за една добре премислена игра.

Първа тон за скандала даде певицата, която намекна, че бизнесмените в къщата трябва да последват нейната благотворителност. Без да съзнава, че това все пак е личен акт и не би трябвало да се прави в национален ефир. Мегз пък се засегна и атакува с намека, че Отварачката изкарва пари не само от песни. Последва епитет към Каканашева, че е психопатка, а тя продължи своята линия и се обърна към Мария - "Ти си компаньонка, изявена и ярка!". Мара пък се зарече да я съди, като междувременно обяви на всеослушание как роклите на Мегз били по 70 лева.

"Няма да се гърбя тука цял живот, за да ми уронва някой престижа", твърда е изпълнителката. Ето тук е разковничето. Голяма част от т.нар. звезди си мислят, че са нещо велико. Приятели, PR-и и обикновени подлизурковци им набиват постоянно колко са велики и неотразими и те в един момент наистина заживяват в този нереален свят.

Някъде между обидите Мария се изповяда колко й било тежко след раздялата с Християн Гущеров. Как кракът й не бил стъпил в клуб, как я обиждал, че била боклук, как жилището й било на кредит, как се молила да не й взимат колата, чудела се как да плаща училището на дъщеря си, как продавала бижутата си и си брояла стотинките в магазините. И как на дъщеря й се видял тесен апартамента и искала да ходят в къщата на Християн... Аха да започне съчувствие, но нещо не се връзва в цялата история.

На Мария явно не й е ясно, че ако иска съчувствие трябва да бъде в нейната си среда. Защото голяма част от българите живеят на кредит и въобще не си помислят да плащат хиляди на година за частно училище на детето си. Не че не искат...

Но цялата й история някак не се припокрива с нейните демонстрации през последните няколко месеца. Уж бедна, уж си брои левчетата в супера, а на събития се появява с тоалет, чанта и обувки, чиято стойност надхвърля училищната такса на детето й. В най-бедния си период се хвали в социалните мрежи с кадри от Сен Тропе, направи показен рожден ден на Слънчака за дъщеря си, на тържеството попя и Криско. Селфита от скъпарския Риц, а след това търсиш съчувствие?

Всъщност може да й съчувстват само плеймейтки и нейни колежки като Емануела, които също са имали подобни изживявания. Зрителят обаче не го е еня дали на Мария са й взели мерцедеса и тя била склонна да й купят по-евтина кола.

На всеки е ясно защо е платен хонорар на Мария за VIP Brother - да разкаже пикантни неща за развода си с Гущеров. Сигурно парите не са малко, но при всички случаи са недостатъчно. Защото Мария вече е с етикет, поведението й е далеч от това на дама, като подпийне е страхотен пример за детето си. Всъщност, най-глупавото нещо, което тя направи в шоуто е да използва като предтекст своята дъщеря. Това лицемерие всъщност бе прието на нож от всички зрители. Защото ако толкова иска да бъде пример за дъщеря си - най-малкото профилите й в социалните мрежи няма да изглеждат по този начин.

А най-странното е, че Мария е един от участниците, които излизат доста често извън къщата и би трябвало да знае настроенията. Метаформоза видяхме единствено по отношение на шеф Петров - постави го на място няколко пъти, дори се пробва да го унижи с реплики от сорта, че такива като нея му плащат заплатата и накрая отиде и го прегърна и се сдобриха.

Всъщност почитателите на шоуто засега се гъбаркат с мемета (виж галерията) най-вече с Мария, което е показателно.

Мегз също не печели от войната с Мария, бъдете сигурни и тя има своите слаби места. Това, че ни убеждава как всичко постигнала сама са приказки за наивници. Със сигурност и в нейния бърз възход могат да се забележат любовни връзки, някои които с политически отенък. Все пак да не забравяме, че тя стана популярна от друго риалити шоу само преди 4 години. За съжаление подобренията в устната кухина на Миглена не ни дава възможност да разберем голяма част от нейните реплики и за това й отделям сравнително малка роля в театъра на абсурдите.

Много й се иска да бъде ВИП и на Джулиана Гани, която усеща, че в това шоу тя е доста на заден план. Държи да покаже, че миските от доста тъповати конкурси за красота са възвишени и нямат нищо общо с имиджа, който са си създали. Но когато най-демонстрираното качество е 2000 кубика силикон е малко трудно. И безинтересно.

Такива като Гани живеят със заблудата, че живеят в свят на корони, в който те са големи звезди. Истината е, че участието й в това шоу ще бъде нейният връх в "кариерата й". Още няколко седмици в национален ефир и после ще се завърне в своите фалшиви среди. Там наистина ще й завиждат, защото нейните колежки могат само да се надяват някой да им обърне внимание в чалга клубовете и социалните мрежи. И да се повозят в някоя скъпа кола, докато мъжът на живота им не реши да си вземе всички раздадени играчки.

Конкурсът Мис VIP Brother показа, че Джулиана не умее да губи, защото е участвала в конкурси, в които е било ясно, че ще си тръгне с награда. Тя се почувства унизена, че не е в тройката. Доводите й - имала височина, имала най-големите гърди, била атрактивна.

Нали си ВИП? Защо се налага сама да се хвалиш? Защо не го направиха другите или пък журито? Пак ще се върнем на кохортата мазници, включително и медии, които създават паралелния свят. Иначе и твоите сълзи след измисления конкурс не могат да трогнат. Фалшиви са като короните и осанката ти.

Може би най-голям автогол си вкара шеф Петров, който го играе последна инстанция. Неговият нрав сме го виждали в други тв предавания, но именно в риалитито лъсна неговото свръхголямо его. Може да е много добър в своята област, но постоянното му самоизтъкване, нападки и неприятен език не го прави по никакъв начин ВИП. Думата джентълмен към името му е оксиморон. Иначе казано визитката му би могла да бъде - големи манджи, малък човек...



Александър Попов, Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар