Зима

Зима
Пролет

26 септември 2017 г.

Защо е важно да прекратяваме отношенията си навреме?

Понякога за добро или лошо идва момент в който трябва да прекратим дадени отношения по една или друга причина.

Често обаче сме свикнали с човека и е трудно да направим крачка назад и да си тръгнем.

Да, не е лесно, все пак сме хора с чувства и няма как да действаме без да изпитаме капка тъга, когато се разделяме с някого.

Има обаче един момент, който не трябва да подминаваме. Ако не приключим отношенията си с някого, когато трябва, те започват да боледуват и това е неприятно и за двете страни.

Ето защо е важно да казваме „Сбогом!” навреме:

1. Защото знаем, че рано или късно ще се случи.

Когато знаем, че така или иначе ни предстои да се разделим с някого поради каквато и да е причина, се чувстваме зле. Колкото повече го отлагаме, толкова по-дълго ще се измъчваме взаимно. Когато нещата не вървят се вижда от самото начало, за това е добре навреме да прекратим отношенията си.

2. Защото можем да подминем правилния човек.

Често подминаваме тези, които наистина искат да бъдат до нас и да ни подкрепят във всяка една ситуация заради други, които просто не са за нас, не ни приемат насериозно или просто не знаят какво искат. Често пъти след това съжаляваме.

3. Защото мисълта за раздялата ни поставя бариери.

Когато знаем, че нещата не вървят, ги мислим непрекъснато. Това пречи на работата ни, на общуването с хора, въобще на пълноценния ни начин на живот. За това е добре да сложим край навреме, за да възвърнем колкото се може по-бързо баланса.



Teenproblem.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар