Лято

Лято

26 септември 2017 г.

Бойко Борисов: Никога не сме имали търкания с Патриотите

"Аз не се бъркам в чужди партии и чужди семейства."
 
„Никога не сме имали търкания с Патриотите”, заяви премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет днес, предаде бТВ.

„Проведе се коалиционен съвет, защото аз и Валери Симеонов бяхме цяло лято на работа, а другите бяха на почивка и имаше малко напрежение в това отношение. Иначе редовно в понеделник или вторник се събираме и говорим по всички теми“, посочи премиерът.

Той даде пример и за един от случаите, по които възникнало коалиционно напрежение - когато Валери Симеонов съобщил през Фейсбук, че ще уволняват шефа на ДНСК Милка Гечева. Борисов призна, че дължи извинение на Симеонов, защото упрекът се стоварил върху него -  че съобщава в профила си за уволнение на човек. В същото време новината е била оповестена на Симеонов преди това от регионалния министър Нанков още в Министерския съвет.

"Аз му дължа извинение за това, че министър Нанков, след като му е казал, че ще бъде сменена, не е излязъл да го каже публично", обяви Борисов. "Така че ни е много спокойно, добре във всяка една тема. За мен няма търкания и недоразумения", обобщи той отношенията в управляващата коалиция. Попитан дали е вярно, че Каракачанов и Симеонов са в обтегнати отношения, лидерът на ГЕРБ каза: "Аз не се бъркам в чужди партии и чужди семейства".


Борисов добави, че не се е налагало той да ги сдобрява. Даже призна, че лидерът на ВМРО и на НФСБ така се закачат помежду си, че дори той се подвеждал в началото, че са скарани понякога.

"Те си се шегуват така помежду си, че в първия момент винаги мога да остана с впечатление, че се карат. Но после, като започнат да се смеят... и беше нужно време, за да им свикна на табиета", разказа премиерът.Няма коментари:

Публикуване на коментар