Зима

Зима

6 септември 2017 г.

От Lidl се извиниха за махнатите кръстове от опаковките

"Отстраняването на направената грешка в дизайна на опаковките е наш категоричен приоритет, с който ще се заемем незабавно."
 
"Lidl International изразява дълбокото си извинение за обидата, причинена от графичните изображения на продуктова линия Eridanous. 

Бихме искали да потвърдим, че ще променим дизайна на опаковките във възможно най-кратък срок."

Това се казва в официална позиция на търговската верига, разпространено днес до медиите.

От няколко дни в социалните мрежи върви дискусия заради премахването на кръстовете от църквите на куполите на храмове на остров Санторини, каквото снимка стои на продуктите от споменатата линия. От "Лидъл" се аргументираха, че така запазва "политически и религиозен неутралитет".

Заради премахването на кръстовете Гърция поиска обяснение от веригата, а в Чехия призоваха да не се пазарува от нейните магазини. В социалните мрежи дори се появиха версии на логото на Lidl, в които се чете Idil (абревиатура на "Ислямска държава").

"По никакъв начин не сме имали намерение - и никога няма да имаме такова в бъдеще - да изразяваме каквито и да било идеологически или политически гледни точки чрез нашите продукти или опаковките им.

Ние продаваме продуктите с марка Eridanous в магазините Lidl в цяла Европа от няколко години и през този период опаковките претърпяха поредица от различни графични разработки. Отстраняването на направената грешка в настоящия вариант на дизайна на опаковките е наш категоричен приоритет, с който ще се заемем незабавно. Още веднъж поднасяме най-искрените си извинения за случилото се", се казва в позицията.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар