Пролет

Пролет

26 октомври 2017 г.

Веселин Марешки: Престъпно нехайство, хората си отиват и никой не носи отговорност

"Тези, които са направили България най-корумпираната държава, в момента се надпреварват как ще изкоренят корупцията."
 
"За нас това е поредното престъпно нехайство. Въпреки че имаше предупреждение за проливни дъждове, отново всички бяха изненадани."

Това каза лидерът на "Воля" Веселин Марешки по повод вчерашното наводнение в Бургаско, взело три жертви.

"Убеден съм, че ще станем свидетели на поредната колективна безотговорност и никой няма да понесе отговорност за това, което се случи. Хората си отиват и никой не носи отговорност. Накрая наистина ще направим референдум за промяна на системата към президентска република, за да има персонална отговорност в управлението. Когато някой от институциите вземе неправилно решение, което води до загуба на човешки живот, той трябва да влиза в затвора", заяви Марешки пред бТВ.

Той коментира и приетия вчера на първо четене антикорупционен закон. 


"Тези, които са направили България най-корумпираната държава, в момента се надпреварват как ще изкоренят корупцията. Едните направиха ДАНС, другите - БОРКОР, още към 2008-2009 г. казаха, че приключват с корупцията. Сега казват, че шеф на новата комисия ще бъде много компетентен човек. Нека да кажат кой е този човек, да го направим главен прокурор и да хване корумпираните. Защо трябва да има нова комисия, като по закон прокуратурата трябва да разследва корупцията по високите етажи на властта? Ние сме за нов закон, но не за нов орган, който ще бъде ялов. Ако някоя институция не работи, ние трябва да я направим работеща, а не да правим поредната неработеща институция", каза още Веселин Марешки.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар