Зима

Зима
Пролет

15 октомври 2017 г.

Цирк: ДПС иска пак оставката на Валери Симеонов, Цветанов ги хвали за ”отговорните решения”

Странна работа е политиката в България. Оказва се, че почти нищо от това, което се поднася публично на електората, не е истинско и не сочи за конкретните намерения на политиците.

Този извод може да се направи след като днес Цветан Цветанов обясни пред БНР, че ГЕРБ са много благодарни на ДПС за "отговорните решения, които вземат". 


Само часове преди това висш функционар от хората на Карадайъ зам.-председателят на ДПС Янко Янков заяви, че  вицепремиерът Симеонов демонстрира с поведението си неща, които са несъвместими с ценностите на съвременната цивилизация. Според Янков трябва да се направи нова конфигурация за управление на държавата.

При това положение на кого да вярват хората - на Цветанов, който се скъсва да хвали ДПС или на самото ДПС, което иска оставката на ключов вицепремиер и нова управленска коалиция. Че ГЕРБ не се чувстват удобно в коалицията с патриотите се вижда с просто око. Но когато интересите, независимо дали са икономически или политически, говорят, разумът мълчи.

Това че човек като Цветанов подценява българското общество, говорейки трудно разбираеми нелепици, не е новина. Но дори и обръгналите на лъжи избиратели на ГЕРБ трябва да осъзнаят, че нищо от това, което им се поднася, не е истинската същност на водената от кабинета Борисов-3 политика.

Показателно е и това, че в същото интервю вторият човек в ГЕРБ подхвърля тезата за "широката парламентарна подкрепа", към която управляващите се стремели винаги. В това понятие се включва разбира се само ДПС, които гласуват много често точно както и ГЕРБ. Цветанов и за това има обяснение - имало съвпадения в управленската програма на ГЕРБ и ДПС. Че като има толкова съвпадения, що не вземат да се слеят двете партии в една?

Вече е пределно ясно - ГЕРБ приема за политически противник единствено и само БСП. Но доколко и това е искрено, след като днес самата Корнелия Нинова призна за наличието на вътрешнопартийна опозиция, която иска коалиция с Бойко Борисов. При това не малка част от социалистите на важни позиции са в тази група - нека само припомним, че на вчерашния пленум Нинова успя да избегне бламирането си за свикване на конгреса само с два гласа.

По всичко личи, че е въпрос на време и на загубени избори, може да са и първите, които ще проведем, за местни органи на властта, и Нинова може да се окаже редови член на БСП. Тогава пътят на голямата коалиция с ГЕРБ ще е разчистен, Георги Гергов ще се върне на бял кон, а Борисов ще може да се съсредоточи върху възможността да стане президент. 


Светло бъдеще за най-бедната страна в ЕС!



Георги Александров
, Frognews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар