Зима

Зима
Пролет

1 ноември 2017 г.

"Будители" клоуни

Разследващата журналистика яде сопи, не лустросани наградки...
 
„Програмният директор на телевизия BIT Сашо Диков дарява 5000 лева на репортера от БТВ Петър Нанев, чието последно разследване на далавери с обществени поръчки във ВМА доведе до оставката на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров… 

5-те хиляди лева, които Диков се кани да подари, всъщност са неговата награда за тв журналистика „Свети Влас“. През юни тази година, той получи приза от председателя на едноименното сдружение Иван Гарелов. При получаването на парите програмният директор на BIT обяви, че ще даде спечелените 5000 лв. на онзи колега, който успее „да свали“ действащ министър, Бойко Борисов или главния прокурор… 

„Да, както съм обещал, ще даря наградата“, каза журналистът. Още вчера Диков се обадил на колегата си от БиТиВи и му казал: „Човече, заслужи си наградата!“ Диков е отправил покана към Петър Нанев да му гостува в ВIT и в ефир да му връчи наградата от 5 000 лева.“

Всъщност кинтите, които щял да дари Диков на Нанев са от кинтите на братя Диневи, дето всяко лято сбират „великите“ „разследващи“ журналя на България – да пийнат, да хапнат и да се пона/д/градят…

Лошо няма. Те са „великите“. Ние сме от онези – „с гайдите“.

Ако си мислите, че Сашо Диков не знае „малката подробност“, че не „Човече, заслужи си наградата!“, т.е. Нанев от bTV, а Веселина Томова от сайта АФЕРА направи първа разследването за здравния министър Николай Петров, жестоко се лъжете.

Ако си мислите, че Сашо Диков не знае „маловажния факт“, че разследването на АФЕРА бе публикувано 26 дни преди ТАКА НАРЕЧЕНОТО „разследване“ на bTV, което си беше чисто копи – пейст на написаното от АФЕРА, пак жестоко се лъжете.

Ако си мислите, че Сашо Диков не знае като как ей тъй на – внезапно!!! – btv се сети един месец СЛЕД сайта АФЕРА да ОНАГЛЕДИ разследването на сайта АФЕРА  и то по безпрецедентен непрофесионален начин – без дори да се позове и да спомене, че един месец преди тях онова, което са „разследвали“ ВЕЧЕ Е РАЗСЛЕДВАНО ОТ САЙТА „АФЕРА“, жестоко се лъжете.

Ако си мислите, че ей тъй на става тая работа – bTV да прояви такава „храброст“, след като ЕДИН МЕСЕЦ ВСИЧКИ ИНАЧЕ ЧЕТЯХА САЙТА „АФЕРА“, АМА НИКОЙ НЕ ПОСМЯ ДА ГЪКНЕ ОТ ВЕЛИКИТЕ „ХРАБРИ“ ДЖУРНАЛЯ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕЛЕВИЗИЯТА НА САШО ДИКОВ, значи не сте от тука.

Възмутен колега се обърнал към Сашо Диков за да му заяви, че първа АФЕРА е извадила на показ скандалните факти около здравния министър, Сашо Диков се съгласил, че било така, ама… щял да помисли, че някак да си… „ревизирал“ решението си за… наградата и откъм Веселина Томова.

Междувременно в същата телевизия, управлявана от Сашо Диков, една водеща, дето вече не можем да и преброим лупингите – от Боко, през Цветанов, към Бареков до Цветан Василев, нарекла сайта АФЕРА, хитричко иначе – без да му спомене името – „одиозен“.

Що така, бе, красавице филърова неземна? Щото не сме „одиозни“ като теб ли, да не си помним чекненията от трън та на глог ли?!

Нищо не „ревизирай“, Сашо, откъм АФЕРА и Веселина Томова! Не пиша тия редове, заради кинтите, дето си ги размахал, циркаджийската. Разследващата журналистика награди не търпи, защото започнат ли да награждават разследваща журналистика, значи не е никаква разследваща, а лайняна журналистика. Разследващата журналистика яде сопи, не лустросани наградки. Ако нещо изобщо „ревизираш“, то добре е, като ми звънят непрекъснато редакторките ти от bitv, поне да са чели, да четат, бре, Сашо, да четат!!!, а не неграмотно да не знаят какво точно искат от „АФЕРА“!

Иначе, журналистите, казват, че били и те „народни будители“. Халал да са ви кинтите от братя Диневи, хахал да ти е даряването им на „копи пейст“ репортера на btv. bTV си е „велика“, нали, особено, когато и пуснат директивата от Горе, и особено, когато в нея работи щерка ти, каква ти тука „АФЕРА“ за … „ревизиране“?!

Един велик журналист те бе нарекъл „Мунчо“, Сашо, и ти изпищя като попарен. А Мунчо е КАТЕГОРИЯ.

Това, което сега разигравате, не е никакъв „Мунчо“, а циркаджилък на клоуни.

И се чувствам благословена, че нямам нищо общо с вас.




Веселина Томова, Afera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар