Зима

Зима
Пролет

17 ноември 2017 г.

Цвета Караянчева е новият председател на парламента

"Тук трябва да казваме всичко, но то да бъде основано на базата на политики, а не на личностни нападки, защото ние сме политици."

Цвета Караянчева е новият председател на 44-ото Народно събрание. 

Номинацията й бе направена от ПГ на ГЕРБ. „За“ нея гласуваха 138, бяха „против“ 3, 71 се въздържаха. Тя бе подкрепена от ГЕРБ, "Обединените патриоти" и ДПС, а БСП се въздържаха.
 

Караянчева заема мястото на Димитър Главчев, който по-рано днес подаде оставка като председател на парламента. Досега тя бе зам.-председател на Народното събрание.

"Първо, искам да благодаря за честта, която ми оказаха от моята парламентарна група. Благодаря на всички, които ме подкрепиха, благодаря и на тези, които не ме подкрепиха. ще работя така, че всички да се чувстваме равни. Тук е залата, в която трябва да се казват различните мнения. Тук трябва да казваме всичко, но то да бъде основано на базата на политики, а не на личностни нападки, защото ние сме политици. Ние сме хора, избрани тук, за да представляваме определени райони от държавата. Всеки един народен представител представлява определени избиратели. И всеки един от тези народни представители трябва да бъде уважен. Но когато прехвърчат личностни искри, когато тонът излиза от добрите рамки, трябва и някой да потушава тази емоция. И работата на председателя на Народното събрание е точно тази", заяви Караянчева след избирането си.


"Ще има емоционални моменти, но трябва да проявим мъдрост, защото това, което ни предстои, е рядък шанс, който получаваме само след 10 години членство в ЕС. Затова да бъдем мъдри, смирени, да казваме високо своето мнение, но винаги да мислим за България", допълни тя.
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар