Зима

Зима
Пролет

20 ноември 2017 г.

Мечтите липсват, г-н Президент! Мечтите!

Днес основният ни проблем, е че не можем да сбъркаме посоката. Не можем, защото не знаем накъде вървим...
 
Взимам назаем от „Гласове“ резултати от социологическо изследване на „Тренд“, проведено с 1005 души „лице в лице“.

Изкушавам се да анализирам факта, че само 9% свързват социализма с цензура, ограничаване на личните свободи и репресии, докато повече от 60% свързват социализма с липса на безработица, добър живот за обикновените хора, безплатни образование и здравеоопазване и работеща промишленост. Изкушавам се, но няма да го направя.

Бих желал да подчертая, че всичко положително при социализма, преди да стане реалност, е било идея, мечта, намерение. И човешките умове, ръце и сърца са превърнали идеалното в материално. Нашите бащи са знаели какво искат, емоционално и волево са били свързани с него и това обяснява чудесата на социализма, като започнем с невероятните факти на издържливост при изграждането на Хаимбоаз, Перник - Волуяк и Димитровград! Да, чудесата!

Днес основният ни проблем, е че не можем да сбъркаме посоката. Не можем, защото не знаем накъде вървим. „Основният проблем на нашето общество... е усещането за безпътица“, казва по „Панорама“президентът в интервю от 10 ноември. 


Е, моля Ви се, господин президент! Как така безпътица? Ми европредседателство какво е? Влизането в Шенген какво е? Приемането на еврото какво е?

Мечтите липсват, г-н Президент! Мечтите!

 
Юрий Борисов, Pogled.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар